• O tânără studentă din Hong Kong își face studiile la o universitate din Italia, iar de curând s-a întors în Bologna.
  • De la primii pași făcuți în aeroport, studenta a simțit toate privirile țintite asupra ei. Motivul? Vine din China! Zona de risc de unde ar fi pornit pandemia.
  • „În prima zi mi-a fost furat portofelul, iar când am mers la secția de poliție să depun plângerea, m-au scos afară.” povestește Ciara Lo pentru The New York Times.
  • În Italia au fost înregistrate peste 230 de mii de cazuri de coronavirus și peste 33 de mii de decese.

Tot mai multe persoane de origine asiatică, care trăiesc în străinătate, au mărturisit că au devenit victime ale actelor de rasism în urma epidemiei de coronavirus, iar una dintre ele este și Ciara Lo.

Ciara Lo este din Hong Kong și își face studiile la o universitate din Bologna. De curând tânăra de 22 de ani a revenit în Italia, iar de la primii pași făcuți în aeroport toate privirile au fost țintite asupra ei. Motivul? Vine din China!

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De la primele zile petrecute în oraș, studenta spune că s-a simțit descriminată pentru că vine din zona de unde ar fi pornit pandemia.

„În prima zi mi-a fost furat portofelul, iar când am mers la secția de poliție să depun plângerea, m-au scos afară.” povestește Ciara Lo pentru The New York Times.

Mai târziu, Ciaro Lo a mers la bancă pentru a-și deschide un cont bancar, însă a primit același tratament.

„Am mers la mai multe bănci. Unii m-au refuzat motivând că nu vorbesc italiana, iar alții m-au data afară spunându-mi că vin din zona coronavirusului” spune studenta.

Purtătorul de cuvânt de la banca Intesa Sanpaolo a declarat că tratamentul a primit este o „lipsă de respect și nu reflectă valorile sau politicile Intesa Sanpaolo”.

În Italia au fost înregistrate peste 230 de mii de cazuri de coronavirus și peste 33 de mii de decese.