• Chipul lui Messi a apărut sub forma unei imagini într-un câmp de porumb din Argentina.
  • Fermierul a folosit un algoritm pentru a ajuta la plantarea semințelor în ordinea lor specifică.
  • Asta vine la câteva săptămâni după ce Argentina a obținut o victorie celebră la Cupa Mondială împotriva Franței.

Lionel Messi a fost imortalizat în Argentina cu orice, de la tatuaje la picturi murale, după ce a condus echipa națională la titlul mondial. Acum, chipul său poate fi văzut din ceruri, într-un câmp de porumb special amenajat, potrivit Daily Mail.

FOTO – Daily Mail

Câmpul din Los Condores, în centrul provinciei Cordoba, a fost însămânțat cu ajutorul unui algoritm care a calculat unde ar trebui plantate semințele, astfel încât, atunci când porumbul a crescut, să creeze o imagine vizuală uriașă a chipului lui Messi.

„Pentru mine, Messi este imbatabil” , a declarat Maximiliano Spinazze, cultivatorul care a plantat neobișnuita formație de culturi pentru a sărbători victoria echipei, prima la Cupa Mondială de când Diego Maradona a condus echipa în 1986.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Țara sud-americană pasionată de fotbal este un producător agricol important, fiind al treilea exportator mondial de porumb. Agricultura este principalul său motor de export, deși fotbalul ar putea fi principalul său titlu de glorie.

Carlos Faricelli, un inginer agricol, a conceput codul pentru mașinile de semănat semințe, care le-a permis să planteze într-un model precis pentru a crea imaginea finală, cu anumite zone mai dense decât altele.

Am avut ideea de a face un cod care să intre în semănători cu chipul lui Messi ca un tribut” , a declarat el.

Cu ajutorul instrumentelor de geocodare, mașinăria știe câte semințe pe metru pătrat trebuie să pună în anumite locuri pentru a crea contrastul pentru diferite părți ale feței lui Messi, a spus Faricelli.

Astfel, atunci când acest porumb crește și se face o fotografie aeriană, unde plantele sunt mai apropiate și solul este mai puțin vizibil, un verde mai intens contrastează cu locul unde sunt mai puține plante și atunci se creează acest tip de artă agricolă” .