• Au apărut primele imagini cu omul de afaceri rus care deținea vasul Rhosus, aflat sub pavilion moldovenesc
  • În 2013, nava deținută de Igor Grechushkin transporta 2750 de tone de nitrat de amoniu spre Mozambic, dar încărcătura a fost sechestrată în portul din Beirut
  • Atunci, omul de afaceri rus și-a abandonat nava și echipajul acesteia, care a fost reținut pentru aproape un an
  • Igor Grechushkin s-ar afla, potrivit mai multor surse, în orașul Limassol din Cipru

Nava Rhosus, aflată sub pavilion moldovenesc și reținută în 2014 în portul Beirut, alături de încărcătura de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, care ar sta la baza exploziilor din urmă cu două zile, a aparținut lui Igor Grechushkin, un om de afaceri rus, relatează Siberian Times.

Căsătorit și tatăl unui fiu de 20 de ani, Igor Grechushkin s-ar afla, în prezent, în Limassol, Cipru.

În 2013, omul de afaceri rus a fost acuzat de membrii echipajului vasului moldovenesc, care transporta nitrat de amoniu din Georgia în Mozambic, că i-a abandonat, atunci când nava a fost reținută în portul Beirut din cauza lipsei documentației.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Echipajul era format din 8 ucrainieni și 2 ruși, care au fost forțați de autoritățile libaneze să rămână la bord, în timp ce Grechushkin a spus că este falit și și-a abandonat nava. După aproape un an, echipajul a fost eliberat.

„Nu ne-a oferit bani, nu vrea să comunice. Ne-a spus că este falit, dar nu-l cred. Cel mai grav lucru este că și-a abandonat echipajul și vasul”, a scris, la acea vreme, căpitanul Boris Prokoshev, într-o încercare disperată de a obține ajutor din partea diplomaților ucrainieini.

Așa cum am amintit anterior, presa internațională vorbește despre faptul că Igor Grechushkin se află alături de soția sa în Cipru, iar fiul lor studiază în Scoția.

Deocamdată nu există niciun comentariu făcut de omul de afaceri rus sau de cineva din familia acestuia, legat de exploziile din Beirut.