• Claudia Anghel are 46 de ani și a devenit imaginea sistemului de Sănătate din Anglia.
  • Claudia este simbol național în rândul moașelor în Marea Britanie, în lupta anti-Covid-19.
  • Românca are o poveste de viață emoționantă.

Claudia Anghel e una din româncele care devin „eroine“ în străinătate pentru devotamentul avut în diverse profesii. Povestea ei nu este una obișnuită și te va face să te simți mândru că ești conaționalul ei. La 46 de ani, Claudia a fost desemnată simbolul sistemului de Sănătate din Anglia, în semn de mulțumire pentru munca ei ca moașă, la Spitalul din Coventry, în lupta anti-Covid.

Te întrebi cum a reușit să fie pusă pe panouri publicitare, clădiri monumentale, autobuze și în stații de metrou? Ei bine, NHS (National Health Service) a ales-o pentru a fi simbol datorită muncii și solidarității ei față de oameni, într-o campanie națională care celebrează 72 de ani de la înființarea Sistemului de Asistență Medicală de Stat din Regatul Unit.

„Un exemplu strălucitor“ în profesia sa

Uite cum motivează NHS alegerea Claudiei: „A fost implicată în luarea unor măsuri în secția de maternitate, unde a îngrijit mame, bebelușii acestora și familii într-o perioadă atât de nesigură și de stresantă precum cea în care ne aflăm.“

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

În plus, șefii spitalului o descriu „un exemplu strălucitor“ în profesia sa.

Povestea româncei a ajuns și la BBC

Povestea Claudiei e știută de întreaga țară, după ce aceasta a vorbit în interviuri pentru presa britanică despre viață și carieră. Ea a mărturisit la BBC trăirile ei și experiența de a fi fotografiată pentru a reprezenta imaginea NHS:

„Oh, Doamne, sunt foarte mândră să reprezint această profesie, să reprezint moașele, încrederea mea, să reprezint Coventry. Dar sunt extrem de emoționată. E o experiență nouă pentru mine. Nu îmi place să mi se facă fotografii și am fost puțin rușinată, dar până la final m-am obișnuit. Am vorbit despre moașe, am vorbit despre job-ul meu și am fost întrebată dacă mă simt un erou, iar eu nu cred că sunt. Sunt o moașă care își iubește job-ul și asta îmi dă satisfacție. Sunt mândră să lucrez pentru Sistemul Național de Sănătate din Anglia, să fiu una din imaginile simbol NHS. Sunt foarte mândră“.

Moașă de 26 de ani

O moașă cu experiență de 26 de ani, Claudia spune că îi place meseria și oamenii cu care lucrează. Născută în România, a lucrat la Spitalul municipal din Călărași timp de 19 ani până să ia decizia ca în 2011 să se mute în Marea Britanie, iar din 2014 lucrează ca moașă la Spitalul din Coventry.

„A fi moașă e despre bucurie și viață“

Claudia spune că traseul spre meseria ei mult visată a început atunci când a decis că trebuie să facă diferența prin munca ei. A început să exploreze diferite profesii din sistemul medical, fiind încurajată de tatăl ei, dar cea de moașă i s-a potrivit cel mai bine: „În timpul adolescenței, în România, întotdeauna mi-am dorit o carieră care să facă diferența. A fost sfatul tatălui, pe care îl consider eroul meu. El m-a încurajat să fiu moașă și sunt bucuroasă că s-a întâmplat așa“.

„Nu este vorba despre oameni bolnavi“, crede ea. „Este vorba despre bucurie și viață. Fiecare mămică e specială și, de asemenea, fiecare copil. Încă mă îndrăgostesc de acest job pe zi ce trece“.

„Sunt mândră că profesia mea este apreciată

„Sunt mândră că profesia mea este apreciată și este minunat să fac parte dintr-o echipă atât de uimitoare în Coventry. Cu toții suntem acolo unul pentru celălalt și ne ajutăm reciproc“, mărturisește Claudia.