Confesiunile unei sportive medaliate cu bronz la Jocurile Olimpice: Mulți sportivi homosexuali tac și se ascund

31 July 2021, Japan, Tokyo: Italy's Irma Testa (L) reacts after her defeat against Philippines' Nesthy Petecio in the Women's Feather (54-57kg) Semifinal 1 boxing match at the Kokugikan Arena, during the Tokyo 2020 Olympic Games. Photo: Alfredo Falcone/LaPresse via ZUMA Press/dpa Foto: Hepta
  • Pugilista Irma Testa și-a dezvăluit homosexualitatea
  • Italianca a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo
  • Irma Testa a făcut dezvăluirea pentru Vanity Fair Italia

Sportiva italiană de 23 de ani, Irma Testa, care a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în competiția de box, și-a dezvăluit homosexualitatea într-un interviu pentru Vanity Fair Italia.

Să vorbesc despre orientarea sexuală în lumea sportului are o valoare specială, deoarece campionilor li se cere să fie perfecţi. Şi pentru mulţi, homosexualitatea este încă o imperfecţiune. De teamă ca imaginea să nu le fie afectată, numeroşi sportivi tac şi se ascund. Aşa am fost şi eu până acum câteva luni. Însă această medalie de la Tokyo a devenit scutul meu: acum că sportiva Irma este în siguranţă, femeia Irma poate fi sinceră”, a spus italianca.

Irma Testa nu e prima pugilistă care recunoaște că face parte din comunitatea LGBTQ+. Înaintea ei, și britanica Nicola Adams, dublă campioană olimpică (Londra și Rio) și irlandeza Kellie Harrington, campioană olimpică, au mai recunoscut că sunt atrase de persoane de același sex.