• Pe 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși
  • Designerul Dorin Negrău a găsit o metodă inedită de a-l omagia pe marele sculptor
  • Colecția de Toamnă 2021 e inspirată din motivele tradiționale românești, inclusiv din satul natal al lui Brâncuși

Pe 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Iar toată luna februarie îi e dedicată lui.

Designerul Dorin Negrău a găsit o metodă inedită de a-l omagia pe marele sculptor. A adus limbajul străvechi al broderiilor manuale din satul natal al lui Brâncuși la muzeul de artă contemporană MoMA din New York.

Colecția de Toamnă 2021 e inspirată din motivele tradiționale românești din Transilvania. Dorin e designer de aproape 30 de ani. De la o mătușă a moștenit talentul, iar sora lui a fost primul client care i-a purtat creațiile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dorin Negrău, designer: „O mătușă care se ocupa de mine m-a încurajat foarte mult să lucrez la mașina de cusut când eram la ea în vizită. Ea era fascinată de tot ce era frumos și probabil că mi-a insuflat de mic lucrurile astea.”

Acum, Dorin și-a prezentat colecția într-un show online. Spune că i-a lipsit mult interacțiunea cu publicul și energia pe care o primea de la oameni.

Dorin Negrău, designer: „Să stai la tine acasă cum am stat eu noaptea aceasta și să nu faci nimic numai să aștepți să vezi ceea ce ai muncit înainte ,știi. A fost un pic ciudat. Normal că mi-a lipsit publicul.”