Constantin Brâncuși, omagiat prin modă la New York. Un desginer s-a inspriat din broderiile din satul natal al sculptorului

Pe 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Iar toată luna februarie îi e dedicată lui.

Designerul Dorin Negrău a găsit o metodă inedită de a-l omagia pe marele sculptor. A adus limbajul străvechi al broderiilor manuale din satul natal al lui Brâncuși la muzeul de artă contemporană MoMA din New York.

Colecția de Toamnă 2021 e inspirată din motivele tradiționale românești din Transilvania. Dorin e designer de aproape 30 de ani. De la o mătușă a moștenit talentul, iar sora lui a fost primul client care i-a purtat creațiile.

Dorin Negrău, designer: „O mătușă care se ocupa de mine m-a încurajat foarte mult să lucrez la mașina de cusut când eram la ea în vizită. Ea era fascinată de tot ce era frumos și probabil că mi-a insuflat de mic lucrurile astea.”

Acum, Dorin și-a prezentat colecția într-un show online. Spune că i-a lipsit mult interacțiunea cu publicul și energia pe care o primea de la oameni.

Dorin Negrău, designer: „Să stai la tine acasă cum am stat eu noaptea aceasta și să nu faci nimic numai să aștepți să vezi ceea ce ai muncit înainte ,știi. A fost un pic ciudat. Normal că mi-a lipsit publicul.”

Exit mobile version