• Criza coronavirus i-a împins pe spanioli să nu mai investească în apartamente noi, ci să le renoveze pe cele vechi.
  • Astfel, constructorii români din Spania au fost asaltați de comenzile numeroase, după 2 luni în care nu au muncit deloc.
  • Numărul de comenzi este o veste bună pentru întreprinzatorii români care priveau cu îngrijorare viitorul construcţiilor din Spania.

Macedon Botârlă trăieşte de 18 ani în Spania şi are o firmă mică de construcţii, la care lucreaza împreună cu alţi români. În ultimele luni nu a muncit deloc din cauza restricțiilor şi a privit cu îngrijorare mersul economiei . Însă, odată cu măsurile de relaxare este asaltat de spaniolii care vor să-şi renoveze locuinţele.

Preţurile apartamentelor noi din Spania sunt în continuare mari, în pofida salariilor scăzute. Aşa că mulţi spanioli preferă locuinţele mai ieftine, la mâna a doua, care pot fi renovate. 

Macedon Botârlă – întreprinzător în Spania:

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Sunt foarte mulţi oameni care au avut nişte economii şi n-au suferit din cauza izolării atât de lungi, dar de asemenea sunt mulţi care au suferit. Am avut nişte devize prezentate în toamnă. Nu credeam că o să iasă niciodată. De exemplu, două trei devize mi-au ieşit în timpul izolării. Domnu Mache când terminăm… începem la mine. Clar este că nu putem începe tot odată. Fiind trei inşi începem una câte una şi le programăm.”

Românii reprezintă, în acest moment, cea mai mare comunitate de străini din Spania.