Consumul de alcool a crescut de 6 ori mai mult în ultimii 15 ani. Cât de multe băuturi alcoolice consumă românii

Berea fără alcool nu dăunează grav sănătății și îți păstrează carnetul auto în buzunar.

Olandezii au descoperit secretul unui ficat sănătos – ies la un pahar de bere, dar cu alcoolemie 0. În loc să te simți mahmur, a doua zi ești fresh și poți să te lauzi că ai băut până dimineața.

Un studiu făcut de Asociația Berarilor din Olanda arată că berea fără alcool nu doar că ține distracția vie, dar scade și consumul băuturilor alcoolice. Aproape jumătate dintre participanții la studiu cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani spun că beau mai puțin datorită berii fără alcool, care a devenit din ce în ce mai populară, iar pentru persoanle peste 40 de ani a devenit băutura preferată. Olandezii spun că berea non alcoolică e mai ieftină și ar reduce în timp consumul excesiv de alcool care a crescut de 6 ori mai mult în ultimii 15 ani.

Și francezii au adoptat acest trend al băuturilor non alcoolice –  și-au făcut vin fără alcool. French Bloom produce vinuri spumante pe care le exportă peste tot în lume. Francezii beau aproximativ 42 de litri pe an și încep de la vârsta de 14 ani. Cel mai mult vin se consumă în Vatican – 54 de litri, iar al doilea loc e ocupat de Andorra cu 46 de litri, arată un studiu făcut de Institutul Vinului acum 4 ani. Nemții ne-au depășit cu doi litri – în Germania consumul de vin pe an ajunge la 24 de litri, iar la noi 22 de litri.

Exit mobile version