• Starea de alertă îţi permite drumeţiile la munte, dar hotelierii nu au voie să îţi ofere cazare
  • Pasionaţii de drumeţii montane nu înţeleg raţiunea noilor norme ale INSP
  • Turiştii care călătoresc în scop recreative sunt discriminați față de cei care o fac pentru de afaceri, consider hotelierii
  • Industria hotelieră cere Institutului Naţional de Sănătate Publică să revadă normele de funcţionare a unităţilor de cazare pe timpul stării de alertă

Chiar dacă te-ai bucurat că în starea de alertă poţi călători pentru activităţi recreativ-sportive la munte, în deltă sau la mare, unica şansă să îţi faci igiena este în cort. Asta pentru că hotelierii au voie să te cazeze doar dacă ai deplasări în interes profesional.

Această situaţie i-a dat peste cap planul lui Ionuţ Condrea, un pasionat de drumeţii din Piteşti. Uite ce mărturisește: „Ne-am organizat ca să respectăm toate prevederile legale câte trei pe maşină şi am mers pe Valea lui Stan. Eu nu am înţeles care-s raţiunile sau cum au gândit ei, sau care a fost logica, că nici n-au explicat. Pot să mă duc deci la munte în aer liber să fac drumeţie, îmi spui după aia «dar hai acasă», când aş putea să rămân acolo“.

Weekend-ul viitor Ionuţ planifică să meargă din nou în drumeţie pe munte, dar toate încercările sale de a găsi o cazare au eşuat.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Nici hotelierii nu sunt încântați de paradoxul regulilor din starea de alertă, catalogându-le discriminatorii. „Această cerinţă a INSP-ului nu este una normală, să faci delimitare între turiştii care merg în scop de afaceri şi care merg în scop de recreere, atâta timp cât în cele 11 motivaţii figurează şi aceasta de recreere“, spune Călin Ile, preşedinte Federaţia Industriei Hoteliere din România.