• Șefa secțiunii Opinii de la New York Times și-a dat demisia luni.
  • Jurnalista acuză ziarul de „mediul iliberal”. Scrisoarea de demisie a publicat-o pe rețelele de socializare.
  • „Twitter nu este antetul The New York Times. Însă Twitter a devenit editorul său suprem”, spune ea.

Bari Weiss, șefa secțiunii Opinii de la The New York Times, a demisionat luni atacând redacția ziarului, scrie CNN. În scrisoarea de demisie, postată de Weiss în mediul online a criticat ziarul pentru susținerea a ceea ce numește ea „mediu iliberal” și a denunțat spiritul partizan din redacție.

„Twitter nu este antetul The New York Times”, a scris Weiss. „Însă Twitter a devenit editorul său suprem.” spune ea.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

„Poveștile sunt alese și povestite într-un mod pentru a satisface cele mai înguste părți din audiență, mai degrabă decât pentru a permite unui public curios să citească despre lume și apoi să tragă propriile concluzii”, adaugă jurnalista.

Weiss a mărturisit că a fost acuzată de nazism și rasism de proprii săi colegi pentru că avea opinii diferite și că a fost supusă unui bullying constan din partea lor

Știrea plecării lui Weiss a fost anunțată pentru prima dată de Vice Media și confirmată de The Times. Kathleen Kingsbury, editorul paginii editoriale i-a mulțumit lui Weiss pentru contribuțiile aduse ziarului.

Weiss s-a numărat printre zeci de intelectuali americani și internaționali – între care premiați Nobel, scriitori ca Salman Rushdie și JK Rowling – care s-au plâns într-o scrisoare deschisă că democrația este adânc afectată de corectitudinea politică și au cerut stângii americane să renunțe la intoleranță față de pozițiile contrare.