• Starea de alertă s-a încheiat azi și, odată cu ea, a dispărut obligativitatea purtării măștii.
  • Însă, oricât de simplu pare pentru un adult să renunțe la mască, pentru copii, lucrurile stau diferit.
  • A devenit un accesoriu prin care ei își ascund defectele.

Starea de alertă s-a încheiat azi și, odată cu ea, a dispărut obligativitatea purtării măștii. Însă, oricât de simplu pare pentru un adult să renunțe la mască, pentru copii, lucrurile stau diferit. A devenit un accesoriu prin care ei își ascund
defectele. Este și cazul Sarei Oacheșu, elevă în clasa a 9-a.

Sigur o să fie destul de ciudat, pentru că m-am obișnuit cu masca pe față și în fiecare zi vorbesc cu ei cu masca. Măștile ascund anumite defecte și e un fel de scut să nu te expui prea mult, ” a spus eleva.

Dacă la început copiii nu înțelegeau de ce trebuie să poarte o mască, acum a devenit parte din viața lor, explică Radu Leca, psiholog.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Astăzi, la doi ani de utilizare, copiii au înțeleș că își pot ascunde în spatele măștii trăirile despre care ceilalți ar putea să râdă. De asemenea, copiii care sunt diagnosticați cu anxietate se ascund, la fel, în spatele măștii. Cumva ne ascundem emoțiile, asta am făcut întodeauna, dar acum nu e nimic extraordinar, fiindcă avem o mască care ne protejează

Și când vine vorba de soluții, tot părinții au rolul principal. Copii au nevoie de puterea exemplului. Dacă astăzi minorul va vedea că părintele nu poartă mască, în timp, cam în 3-4 săptămâni se va obișnui cu ideea, îi va veadea și pe toți ceilalți în jurul său că nu poartă și vă garantez faptul că va copia comportamentul adultului, ” a adăugat Radu Leca.