Cum a fost reinterpretată celebra geantă „Ghana must go“, simbolul migrației în Africa de Vest. Dovada că poți arăta bine și într-o pungă

  • Geanta este populară pe piețele din Africa de Vest
  • Geanta este cunoscută sub numele de Ghana must go
  • Gențile sunt și un simbol al migrației

Poți arăta bine și într-o sacoșă. Dar nu orice sacoșă, ci iconica Ghana must go. Geanta este populară în Africa de Vest și este un simbol al migrației.

Nu ai cum să nu o recunoști. Celebra „pungă de rafie“, în culorile sale albastru-alb, cât și roșu-alb, e cunoscută în întreaga lume. Această geantă a fost multă vreme populară în special pe piețele din Africa de Vest, scrie BBC.

Dar știi care e povestea ei și de ce mai e cunoscută sub denumirea Ghana must go? Ei bine, în anii ’80, sute de mii de imigranți fără acte, majoritatea ghanezi, au umplut în grabă aceste pungi cu bunurile lor după ce li s-a dat prea puțin timp să părăsească Nigeria. Așa a devenit cunoscută sub numele de Ghana Must Go.

Fotograful nigerian Obinna Obioma o prezintă într-un mod aparte. Împreună cu un designer din New York, creează piese vestimentare, care combină atât desene occidentale, cât și desene africane.