• Poluarea a colorat în mov laguna Cerro din Paraguay
  • Locuitorii orașului spun că au murit pești și păsări, iar totul se întâmplă din cauza unei fabrici care aruncă deșeuri în lac
  • Potrivit unui laborator, în apă s-a găsit un metal greu care este folosit în prelucrarea blănurilor

Locuitorii orașului Limpio din Paraguay au protestat sâmbătă împotriva poluării de către o fabrică care a transformat în mov, jumătate din laguna locală care cândva avea apa cristalină.

Cu câteva luni în urmă, oamenii au început să observe că apa din laguna Cerro s-a schimbat pe o parte a drumului, iar mai mulți pești și păsări au murit.

„Am ajuns la acest punct din cauza autorităților. Acum 5 luni am le-am raportat că lacul este poluat și nimeni nu ne-a ascultat”, spune revoltat un locuitor din zonă.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Conform rezultatelor furnizate de laboratorul multidisciplinar al Universității Naționale Paraguay, culoarea apei se datorează prezenței unui metal greu, cromul, care este utilizat în procesul de prelucrare a pieilor și blănurilor.

Anterior, autoritățile au confirmat că experții au găsit o conductă, probabil de la fabrică, prin care se aruncă deșeurile netratate în lagună. Ulterior, ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a anunțat că a închis fabrica.