• Darius Acatrinei are 11 ani.
  • De la 7 ani s-a îndrăgostit de istorie.
  • Îi place de Vlad Ţepeş şi l-ar face preşedintele ţării.
  • Dacă ar fi secretar de stat, ar scoate obligativitatea purtării măştilor în şcoli.
  • Agricultura, economia şi educaţia sunt extrem de importante pentru România.

Are 11 ani, dar are vocabularul şi gândirea unui tânăr adult. De la 7 ani s-a îndrăgostit de istorie. Ştie anii de domnie a conducătorilor români, ce calităţi aveau ei şi de ce mergea bine România în vremea lor.

Este genul de copil-lider, care se face uşor remarcat şi care are o memorie de fier. Abia a terminat clasa a IV-a şi ştie exact pe cine ar readuce la viaţă, dintre foştii conducători, pentru a fi azi preşedintele românilor.

Darius Acatrinei: „Eu aş vrea, după părerea mea, Vlad Ţepeş. Trăgea oamenii în ţeapă, îi pedepsea în ţepuşă, îi pedepsea şi mi se pare foarte corect. Era un om corect. Bine, poate să fie şi alte pedepse, de exemplu, mie mi s-ar părea mai bună închisoarea. Ştiu că este ciudat că stai între patru pereţi practic în fiecare zi, dar na, ce vrei, faci greşeli, asta e”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Prima lege ar fi să nu se mai poarte mască la şcoală”

Ştie că Legea numărul 1 din România este şi prima regulă de bună conduită a unei ţări. „La Alexandru Ioan Cuza îmi place că a reuşit să înţeleagă o lege în care copiii să meargă la şcoală pentru că şi-a dat seama că un popor educat şi învăţat ajunge un popor mare”, a mai spus Darius.

L-am rugat de Darius să-și imagineze că e secretar de stat. Iată ce-ar schimba el la România.

„Prima lege ar fi să nu se mai poarte mască la şcoală. Să se poarte, dar vizieră pentru că da, există boala. Aş da să fie agricultura şi economia, pentru că mi se pare corect şi cam asta, dacă aş fi secretar de stat”, a conchis Darius Acatrinei.