Cum e viața la bordul unei nave de război? De Ziua Marinei, ofițerul Nicoleta Burlacu îți povestețe despre cum e să fii în misiune

Sursă foto: Mediafax
  • Nicoleta Burlacu are 34 de ani şi e ofiţer de informare la Flota Fluvială Brăila
  • Cea mai frumoasă perioadă a carierei sale militare a fost la bordul unei nave de război
  • Sistemul militar ţine cont doar de profesionalism, nu de etichete

Ziua Marinei e un eveniment emoţionant pentru Nicoleta, ofiţer de informare la Flotila Fluvială Brăila. Ea îți povestește ce înseamnă viața pe mare, dar și ce înesamnă să fii femeie în această meserie.

Să iei decizia de a pleca şase luni într-o misiune NATO, departe de cei dragi, poate fi greu… dar Nicoleta ia astfel de hotărâri în familie, nu în armată.

„Au fost ani în care am învăţat ce înseamnă o navă militară, ce înseamnă exerciţiile militare şi au fost anii de care, cred, îmi este cel mai dor. Mi-a fost foarte dragă viaţa la bordul unei nave militare.

Sistemul militar este un sistem al echităţii care nu promovează în funcţie de sexul fiecăruia, ci în funcţie de profesionalismul de care dai dovadă. Este o provocare să fii fată la bordul navelor, însă orice sarcină pe care o primim,
o îndeplinim asemeni colegilor noştri.

Am făcut consiliu de familie şi ei nici măcar nu m-au lăsat să termin. Au spus: Da, mami, pentru că ştim că ai să te descurci, pentru că suntem mândri de tine”, a spus Nicoleta Burlacu.