Cum elimini orice risc de infectare când ieși din casă. Un medic îți explică pas cu pas. De ce nu e bună dezinfectarea în exces

Dacă ai un motiv bun ca să ieși din casă, dar te temi că ai putea fi infectat, există o metodă de a te asigura că nu îți asumi niciun risc. Ți-o arată în detaliu, Manuela Răvescu, medic specialist dermatolog. Uite ce ai de făcut atunci când revii acasă:

Când este prea mult

Dezinfectatul mâinilor e esențial, pentru că virusul se răspândește cel mai repede prin contaminare directă. Dar nu trebuie să repeți obsesiv acest lucru, ci doar după ce ai venit de afară, înainte de masă ori dacă ai atins vreun obiect posibil contaminat. Chiar și așa, mâinile vor fi foarte uscate în această perioadă, iar dacă deshidratarea persistă, vor apărea mici crăpături. Nu doar că sunt dureroase, dar sunt căi foarte bune de intrare a diverșilor germeni. Așa că, după fiecare dezinfectare, folosește și o cremă hidratantă sau una repair&care. Seara, aplică o cremă mai grasă și înainte de asta, foloseste și o cremă epitelizantă.

Exit mobile version