• O casă de îngrijiri din Madrid le face oamenilor care au Covid-19 recuperarea mai ușoară și le îndulcește singurătatea
  • Toți oamenii care nu au unde să se izoleze vin aici

Știi deja că oamenii de vârsta a treia sunt cei mai vulnerabili când vine vorba de infectarea cu SARS-CoV-2. Dacă sunt și izolați, situația devine și mai grea pentru ei.

O casă de îngrijiri din Madrid le face oamenilor care au Covid-19 recuperarea mai ușoară și le îndulcește singurătatea. Medicii și asistentele au găsit soluții.

„Ei vin aici după ce au petrecut între 10 și 15 zile în spital izolați total. Sunt oameni care vin care nu au mers, nu se pot hrăni singuri, sunt total dezorientați. Deci, când vin aici, nu spun că în două zile sunt gata să alerge la un maraton, dar vedem o evoluție favorabilă“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Toți oamenii care nu au unde să se izoleze vin aici. Printre ei este și Zoraida Cuevas, în vârstă de 83 de ani. Virusul a ținut-o departe de soțul ei, în vârstă de 92 de ani, pentru cea mai lungă perioadă din cele peste șase decenii de căsătorie.

Zoraida Cuevas: „Este ca și cum ai merge la război fără arme, nu știm unde se va termina acest lucru, când a început sau cum, dar vreau să păstrez speranța și să cred că va veni ceva bun pentru a ne ajuta. Nu mă tem de moarte sau de ceva, vreau doar să mă mișc un pic mai bine până la sosirea zilei pentru mine, să merg“.