• Părinţii au nevoie să îşi organizeze timpul şi spaţiul în această perioadă
  • Eugenia, părinte: Totul e amestecat, nemaiavând delimitarea spaţială
  • Aurelia Marcoane, psihoterapeut, afirmă că gestionarea sarcinilor trebuie facută cu atenţie

Ştii că odată cu şcoala online, responsabilitatea profesorilor revine şi părinţilor, care au îndatorirea de a supraveghea copiii.

Eugenia Deaconu acordă o importanţă mai mare copilului chiar dacă trebuie sa aloce timp și jobului pe care îl face de acasă. Încearcă sa îmbine rolul de angajat, cu cel de mamă dar şi cel de soţie.

Eugenia Deaconu, părinte: „În această perioada în care nu există spaţii distincte, nu e ca înainte când te duceai la serviciu, erai angajat, veneai acasă, erai mamă, parcă era mai simplu. Acum nemaiavând şi delimitarea spaţială, suntem în situaţia în care totul este amestecat. E uşor de spus că le poţi diferenţia, adevărul e că oricât de important e un call, atunci când plânge copilul sau îţî cere ceva, dai disconnect.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Psihoterapeutul Aurelia Marcoane spune că gestionarea sarcinilor de acasă trebuie făcută cu mare atenţie. Îţi recomandă să îţi stabileşti nişte reguli în familie, pe care să le respectaţi ca să nu se ajungă la conflicte.

Aurelia Marcoane, psihoterapeut: „Fiecare e responsabil de propriul job, iar ulterior , celelalte sarcini casnice, grija copiilor, îndatoriile casnice să fie si ele împărţite astfel încât fiecare membru al familiei la rândul lui să aibă măcar putin timp şi spaţiu pentru el atât cât este posibil, în măsura în care este posibil.”