• Femeile aleg donatori de spermă în funcție de frumusețe, inteligență și carieră
  • După FIV, șansele unei femei de a rămâne gravidă sunt de 33%
  • În România donarea este ilegală pentru că e considerată trafic de organe

Tot mai multe cupluri apelează la băncile de spermă.  Aici își aleg copilul în funcție de anumite trăsături, dar și de cariera pe care o au donatorii.

În România bărbații nu au cum să fie donatori. Aici autoritățile consideră asta trafic de organe. Femeile însă au o portiță. Își congelează ovocitele, pentru a se putea ocupa liniștite de carieră până când vor dori un copil. Cele care caută un donator plătesc între 300 și 1500 de euro, în funcție de CV-ul lui.

Irina, pacientă care și-a congelat ovocitele: „Vârsta nu ne ajută pentru totdeauna și sunt cumva la limita la care mai pot să fac lucrul ăsta. Iar în momentul de față, nu am altă variantă.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Chadi Muheidili, medic primar obstetrică-ginecologie: „În general sunt paciente care s-au axat mai mult pe carieră, și-au atins niște obiective.Ideal ar fi ca această congelare să se facă la o vârstă cât mai fragedă, deci dacă putem să ne gândim undeva la 30 de ani. Toate centrele acreditate au posibilitatea să țină aceste ovocite congelate. Există Programul Național de Fertilizare în vitro unde statul, în ultima perioadă, a trecut pragul de decontare la 10 mii de lei.”