• Prezența unui animal în casă învață copilul să fie mai responsabil.
  • Copiii care cresc alături de animale au un sistem imunitar mai bine dezvoltat.
  • 74% dintre posesorii de animale spun că viața și sănătatea lor mentală s-a îmbunătățit de când au un „prieten” nou în viața lor.

Animalele de companie au un rol terapeutic, reduc stresul și anxietatea. Studiile arată că animalele de companie pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Prezența unui animal în casă învață copilul să fie mai responsabil, iar copiii care cresc alături de animale au un sistem imunitar mai bine dezvoltat.

Un sondaj arată că 74% dintre posesorii de animale spun că le-au îmbunătățit starea mentală. 4 octombrie este o zi internațională de acțiune pentru drepturile animalelor și bunăstarea lor, fiind Ziua Mondială a Animalelor.

Astăzi îți poți sărbători animalul de companie așa cum știi tu mai bine. 74% dintre posesorii de animale spun că viața și sănătatea lor mentală s-a îmbunătățit de când au un „prieten” nou în viața lor.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

„Ce oferă animalele? Dragoste. De care? Nelimitată. Când? Oricând. Cum? Oricum. Copiii cu autism și ADHD se recuperează mai repede în prezența unui câine și în prezența unei pisici dacă este liniștită și nu zgârie. Persoanele cu anxietate se recuperează mai repede în prezența unui câine pentru că sunt obligate să îl scoată, să îl plimbe și atunci vor intra în contact și cu alți oameni. Persoanele care sunt diagnosticate cu depresie, inclusiv cele care au un tratament și se află într-un episod de depresie majoră, pot fi ajutate în mod direct și clar de animale de companie”, a explicat psihologul Radu Leca la Aleph News.â

Citește și: