Cum se pregătesc de redeschidere patronii de restaurante: Vom folosi interiorul pe post de umbrelă

Vei putea merge şi în interiorul restaurantelor, din 9 iulie. Măsurile de siguranţă nu au fost făcute încă publice de către autorităţi, iar patronii au fost nevoiţi să le intuiască pentru a putea începe pregătirile.

Regulile de redeschidere trebuie stabilite de o comisie alcătuită din oficiali ai sănătăţii şi reprezentanţi ai asociaţiei patronale.

Specialiştii industiei spun că 30-40% dintre business-urile acestui domeniu ar putea rămâne închise din cauza pierderilor suferite – de aproximativ 2,4 miliarde de euro din cifra totală de afaceri.

Luiza Popescu, proprietar de restaurant, spune că redeschiderea îi oferă o variantă de rezervă pentru o zi ploioasă: „Pregătirile bănuiesc că vor fi aceleaşi,  normele vor fi aceleaşi. Pregătiri pentru mine înseamnă să elimin 30 de locuri din restaurantul meu, în interior. Pentru noi, vara, un restaurant în interior înseamnă o umbrelă enormă, unde noi putem adăposti oamenii de ploaie. Dacă normele vor fi aceleaşi ca şi pentru terasă, vom avea voie patru persoane la aceeaşi masă, distanţare de 2 metri între scaune, mască, dezinfectări.”

Exit mobile version