- Restaurantele s-ar putea redeschide din 9 iulie.
- Patronii spun că cea mai bună parte este că îşi pot adăposti clienţii de ploaie în interior, în loc să-i trimită acasă.
- Peste un sfert dintre aceste business-uri ar putea rămâne închise în continuare, din cauza pierderilor prea mari.
Vei putea merge şi în interiorul restaurantelor, din 9 iulie. Măsurile de siguranţă nu au fost făcute încă publice de către autorităţi, iar patronii au fost nevoiţi să le intuiască pentru a putea începe pregătirile.
Regulile de redeschidere trebuie stabilite de o comisie alcătuită din oficiali ai sănătăţii şi reprezentanţi ai asociaţiei patronale.
TOP ARTICOLE
Specialiştii industiei spun că 30-40% dintre business-urile acestui domeniu ar putea rămâne închise din cauza pierderilor suferite – de aproximativ 2,4 miliarde de euro din cifra totală de afaceri.
Luiza Popescu, proprietar de restaurant, spune că redeschiderea îi oferă o variantă de rezervă pentru o zi ploioasă: „Pregătirile bănuiesc că vor fi aceleaşi, normele vor fi aceleaşi. Pregătiri pentru mine înseamnă să elimin 30 de locuri din restaurantul meu, în interior. Pentru noi, vara, un restaurant în interior înseamnă o umbrelă enormă, unde noi putem adăposti oamenii de ploaie. Dacă normele vor fi aceleaşi ca şi pentru terasă, vom avea voie patru persoane la aceeaşi masă, distanţare de 2 metri între scaune, mască, dezinfectări.”
- Ion Cristoiu: „Urzica” de tip nou: „Noi vom încerca să rîdem altfel decît s-a rîs înainte”
- Un doctor dezvăluie de ce nu ar trebui să bei cafeaua imediat cum te trezești
- LIVE UPDATE. 340 zile de invazie. Producătorul german de armament Rheinmetall se declară pregătit să își sporească producția
- De ce este mai ușor să răcești, să te îmbolnăvești de gripă sau de COVID în timpul iernii
- Directorul de la Auschwitz invocă megalomania bolnavă în războiul din Ucraina într-un discurs de comemorare
Partenerii noștri