Ion Cristoiu: Pamfil Şeicaru e un Self Made Man. Stelian Popescu a primit de a gata Universul, nu doar ca redacţie, conţinut, bază materială, dar şi ca domeniul al cititorilor şi abonaţilor. Pamfil Şeicaru a luat totul de la capăt. Plecat de la Cuvîntul, înfiinţează în 1929 Curentul. Ion Cristoiu: Pamfil Şeicaru depăşeşte cu mult […]
Cîțu spune că nu poate fi exclusă carantina, după ce s-a depășit pragul de 6 la mia de locuitori. Dir. Lauder-Reut: Autoritățile au luat în considerare siguranța și sănătatea copiilor. Guvernul ia în considerare mai multe variante de restricții pentru București. Elevii vor avea aproape o lună de vacanță între 2 aprilie și 4 mai. […]
Clienții restaurantelor sunt reticenți să mănânce în interior Patronii se plâng că nu reușesc să se apropie de capacitatea maximă permisă Majoritatea clienților nu consideră că măsurile actuale sunt suficiente După cum bine știi, pandemia a afectat cel mai grav restaurantele. De aproximativ 3 săptămâni s-au redeschis și interioarele acestora la o capacitate maximă de […]
Încrederea în mediul de business a depășit-o pe cea în guverne, la nivel mondial Încrederea oamenilor în autorități și instituții media a scăzut Mediul de afaceri a crescut în încredere după ce a dezvoltat vaccinurile anti-COVID Mediul de afaceri a luat locul Guvernelor și este, acum, cea mai de încredere instituție la nivel global. Acesta […]
Peste 95% dintre antreprenorii de restaurante vor să aducă modificări în afacere. 77% dintre respondenți vor adăuga sau au adăugat servicii de livrare. 84% dintre respondenți spun că principala provocare rămâne lipsa clienților. Ce nu te omoară, te face mai puternic. Este și cazul patronilor de restaurante, care plănuiesc să își schimbe strategia, în 2021. […]
În Anglia, ai voie să comanzi în baruri băuturi alcoolice cu condiția să comanzi și o masă substanțială. Brett Mendoza, patronul unui pub din Brighton, a adăugat în meniu o halbă de bere numită „Masă substanțială”. James Aspell, patronul unui bar, a făcut o cerere oficială ca activitatea lui să devină cult religios. Al doilea […]
Restaurantele din Italia se reinventează pentru a depăși criza Bucureştiul are 4.000 de restaurante, baruri şi cafenele Astăzi s-au deschis restaurantele în Bucureşti, pentru că rata de infectare a scăzut sub 3% la mia de locuitori, dar unii patroni nu s-au grăbit să redeschidă. Alții au făcut investiții serioase ca să nu mai stea cu […]
Proprietarii de localuri din Spania spun că restricţiile sanitare sunt inutile Patronatul cere subvenţii şi ameninţă guvernul cu procese Patronii vor să ceară Guvernului daune în valoare de 40 de miliarde de euro 50 de mii de afaceri au fost închise de la începutul pandemiei Patronii de restaurante și hoteluri se plâng de restricțiile din […]
HORECA are o contribuţie la PIB de peste 5 % În industria ospitalităţii lucrează circa 400.000 de angajaţi „Afectaţi fără a fi infectaţi” este unul dintre mesajele de protest Reprezentanţii Organizaţiei Patronale HORA anunţă organizarea unui protest paşnic, prin suspendarea activităţii. Protestul va avea loc miercuri, între orele 17.00-18.00 şi vor participa toţi cei care […]
Restaurantele s-ar putea redeschide din 9 iulie. Patronii spun că cea mai bună parte este că îşi pot adăposti clienţii de ploaie în interior, în loc să-i trimită acasă. Peste un sfert dintre aceste business-uri ar putea rămâne închise în continuare, din cauza pierderilor prea mari. Vei putea merge şi în interiorul restaurantelor, din 9 […]