• În Anglia, ai voie să comanzi în baruri băuturi alcoolice cu condiția să comanzi și o masă substanțială.
  • Brett Mendoza, patronul unui pub din Brighton, a adăugat în meniu o halbă de bere numită „Masă substanțială”.
  • James Aspell, patronul unui bar, a făcut o cerere oficială ca activitatea lui să devină cult religios.

Al doilea lockdown din Europa crește creativitatea patronilor de restaurante. Spre exemplu, în Anglia, ai voie să comanzi în baruri băuturi alcoolice cu condiția să comanzi și o masă substanțială.

Brett Mendoza, patronul unui pub din Brighton, a adăugat în meniu o halbă de bere numită „Masă substanțială”. Mendoza a spus pe rețelele sociale că a făcut-o în glumă, dar a reușit să scoată în evidență cât de prost este definit termenul „masă substanțială” în legislația britanică.

Termenul l-a pus în dificultate chiar și pe ministrul justiției din Marea Britanie.

Michael Gove, ministrul justiției în Marea Britanie: „Ok, dar oamenii vor claritate. Ce este o masa substanțială? Este o definiție care a existat în legislație de ani buni deja. Dacă îmi aduc fiul sau fiica de 16-17 ani la un pub, pot să le cumpăr o băutură alcoolică atâta timp cât vine alături de o masa substanțială. Legea a fost promulgată cu mult înaintea mandatului meu“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deci nu ai nici cea mai vagă idee ce este o masa substanțială, chiar dacă este motivul central al reglementărilor guvernamentale pentru baruri și restaurante“, concluzionează Piers Morgan.

Și nu e singurul care a căutat o portiță de scăpare. James Aspell, patronul unui bar, a făcut o cerere oficială ca activitatea lui să devină cult religios. Din 2 decembrie, în Anglia vor putea rămâne deschise doar lăcașele de cult, iar James speră să poată să își țină astfel barul deschis. Barul va fi redenumit „Biserica celor 400 de iepuri”.