• Proprietarii de localuri din Spania spun că restricţiile sanitare sunt inutile
  • Patronatul cere subvenţii şi ameninţă guvernul cu procese
  • Patronii vor să ceară Guvernului daune în valoare de 40 de miliarde de euro
  • 50 de mii de afaceri au fost închise de la începutul pandemiei

Patronii de restaurante și hoteluri se plâng de restricțiile din epidemie, care-i aduc la lingură de lemn. În Spania e la fel. Cel puţin 50 de asociaţii din domeniu ameninţă guvernul cu procese și cer daune de miliarde de euro.

Patronatul Horeca a organizat primul protest la Madrid şi cere autorităţilor să acorde ajutoare celor 300 de mii de afaceri din domeniu.

Jose Luis Yzuel Sanz – preşedintele Patronatului „Hostelería de España”: „Îi invităm pe toţi oamenii care lucrează în restaurante şi pe toţi clienţii noştri să fie alături de noi ca să salvăm acest sector. Avem nevoie de sprijin. Vă rugăm să ne susţineţi. Trebuie să ridicăm vocea alături de clienţi“.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

„Cerem ajutorul ca să salvăm restaurantele noastre, barurile, pub-urile şi discotecile noastre. Facem parte din soluţie. Să salvăm împreună sectorul“, se arată într-o postare pe Twitter.

Patronii de restaurante, baruri şi cluburi spun că aplică nişte norme sanitare injuste, în timp ce distanţarea socială nu se respectă nici în transportul în comun şi nici în şcoli.