• Cîțu spune că nu poate fi exclusă carantina, după ce s-a depășit pragul de 6 la mia de locuitori.
  • Dir. Lauder-Reut: Autoritățile au luat în considerare siguranța și sănătatea copiilor.
  • Guvernul ia în considerare mai multe variante de restricții pentru București.
  • Elevii vor avea aproape o lună de vacanță între 2 aprilie și 4 mai.

Incertitudinea planează asupra unităților de învățâmânt din capitală, după ce rata de infectare a trecut ieri de 6 la mia de locuitori. Autoritățile caută soluții. Același lucru îl faci și tu. Unde îți vei lăsa copilul, dacă se vor închide școlile? Este întrebarea pe care și-o pune și Luiziana Țucan. Speră, totuși, ca măcar afterschool-urile să rămână deschise.

„Nu pot să-l las singur acasă, sunt peste 10 ore, stăm în afara Bucureștiului și în cazul în care s-ar întâmpla ceva, mi-ar fi foarte greu să ajung la el”, a declarat Luiziana Țucan, părinte.

Între timp, patronii de afterschool sunt îngrijorați că nu vor mai putea să-și susțină afacerile, dacă vor trece în online. Au chirii și angajați care trebuie plătiți indiferent de situația epidemiologică. Fac apel la autorități să epuizeze toate scenariile, înainte de-a lua decizia închiderii unităților de învățămant.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Înainte să închidem, trebuie să ne gândin cum anume sprijinim business-urile. Familiile contează, se bazează pe acest sistem, pe faptul că sunt copiii în siguranță, sunt îngrijiți, învățați și ghidați de profesioniști”, a afirmat Claudia Chiru, patron afterschool.

Momentan, toate scenariile sunt pe masa autorităților

Sunt si voci care susțin, însă, măsura închiderii școlilor. Directorul unei școli private spune că este cea mai bună alternativă în situația dată. Altfel, copiii sunt expuși riscului de a se infecta.

Tova Ben Nun, director Complexul Educațional Laude-Reut: „Cred că trebuie să avem grijă și să nu ne jucăm cu focul, cu siguranța copiilor. Așa că, cu toată durerea că se închid școlile, o să trecem la online. Consider că acestă măsură este o măsură gândită”.

Deocamdată, toate scenariile sunt pe masa autorităților. Ministrul Educației a declarat că școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie, dacă Bucureștiul nu va intra în carantină.