• În ciuda epidemiei de coronavirus, care a răpus multe afaceri, s-au deschis mai multe terase noi în Bucureşti.
  • În topul băuturilor de weekend sunt Aperol, Mojito şi limonada.
  • Patronii teraselor spun că sâmbăta şi duminica petrecăreţii stau, în medie, 2-3 la masă.
  • Bugetul corporatiştilor pentru o ieşire la terasă se apropie de 150 de lei.

Să nu îţi pară rău dacă nu ai fugit de arşiţa Bucureştiului, la munte sau la mare!

Barmanii teraselor au făcut topul băuturilor care te răcoresc de cele 40 de grade temperatură resimţită: Aperol, Mojito şi limonadă pentru şoferi.

De terase umbrite plus băuturi colorate se bucură şi Mihai. Om cu funcţie înaltă la o companie producătoare de medicamente, a rămas în Capitală de teama aglomeraţiei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Se relaxează însă cu prietenii, în aer liber, dar are grijă să respecte şi măsurile de protecţie împotriva coronavirusului.

Terasa unde l-am găsit abia s-a deschis de câteva săptămâni. Este un loc nou în Capitală şi deja clienţii roiesc. Şi în vreme ce barmanii au făcut topul licorilor anti-caniculă, clienţii fac calcule şi bugete de ieşiri, însetaţi de libertatea de a merge la terasă cu amicii.

„Undeva la 100-120 de lei de persoană este un buget pe care l-am luat în considerare. De-abia am aşteptat să se deschidă terasele şi să putem să venim să ne întâlnim cu vechii prieteni. Este un pic o libertate îngrădită, dar ne oferă totodată o relaxare” vorbește Mihai Radu, client, despre bugetul stabilit.

„M-am gândit că o să dureze perioada asta de pandemie, dar şi de interdicţie în interior şi din acest motiv m-am gândit că ar fi momentul să deschid o terasă.

Chiar mulţi mi-au spus că sunt un pic nebună să deschid, să mă gândesc să deschid o terasă în condiţiile care sunt acum. E grădină, e linişte, nu e praf, nu e zgomot. Aici chiar se stă 2-3 ore, poate şi mai bine” afirmă Oana Iliescu, administratorul unei terase.