• Când ne îngăduim să ne apropiem de o persoană, nu doar pe ea o descoperim ci și propria noastră persoană.
  • Foștii au un mod interesant de a rămâne în peisaj și nu întotdeauna în cel mai bun mod.
  • „Sunt două întrebări care trebuie adresate la început de structură cognitivă – cât de tare l-am iubit pe fostul partener și cât de mult rău mi-a făcut”, a explicat Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Cât de mult influențează relațiile din trecut ceea ce trăim în prezent? Fie că vorbim de amintiri, comparații sau, poate, chiar de mici bagaje emoționale pe care le aducem cu noi, foștii au un mod interesant de a rămâne în peisaj și nu întotdeauna în cel mai bun mod.

Ne apropiem emoțional de persoane care se potrivesc profilului creat de noi în mod inconștient, format din caracteristicile familiare și esențiale pentru noi, ale persoanelor semnificative din viața noastră. Recreăm condițiile relaționale ale copilăriei legându-ne emoțional de o persoană suficient de similară persoanelor semnificative.

„Sunt două întrebări care trebuie adresate la început de structură cognitivă – cât de tare l-am iubit pe fostul partener și cât de mult rău mi-a făcut. În funcție de răspunsurile pe care le avem în minte, noi știm concret cine ne-a influențat, cum ne-a influențat și cât de traumatizați suntem. Prezentul poate fi sabotat 100%, 50% sau 30% de toți foștii parteneri avuți vreodată în viața noastră fiindcă noi reprezentăm o întreagă structură de relații”, a explicat Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS
UCRAINA ÎNAINTEAZĂ
CUM NE PREGĂTIM DE MUNTE?
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
MAL E NOUĂ GRUPĂ SANGUINĂ

Citește și