- Marian Oprea aplică tehnici din managementul proiectelor.
- „Călătorie prin managementul proiectelor” te învață să te organizezi mai bine.
- Oprea rezumă experiența de project manager, dar și de trainer în managementul proiectelor.
Odată cu un nou an poate vrei să îți schimbi și perspectiva de business. Și… te-ai întrebat vreodată cum ai putea să-ți organizezi mai bine activitățile? Știi cât de important e managementul proiectelor. Dar ce tehnici aplici? Înțelegi cu adevărat ce reprezintă un proiect? Știi care sunt riscurile? În 2024, Marian Oprea s-a gândit la toate aceste nevoi ale tale și ți le-a explicat într-o carte – „Călătorie prin managementul proiectelor”.
Advertisment
Ce ar trebui sa facem pentru a ne îndeplini dorințele puse la început de an?
„Da, sunt multe de spus, însă dacă ar fi să ne gândim la ce își doresc majoritatea oamenilor, vedem că atunci la Anul Nou majoritatea dintre noi spunem la mulți ani, dar spunem și să avem sănătate. Și mulți dintre noi ne gândim la un proiect referitor la sănătate, la un proiect personal.
Imaginile acestea reflectă chiar un asemenea proiect al meu personal, despre care am scris și în carte. Deci un asemenea proiect neapărat trebuie să aibă un titlu, după părerea mea și a altora, și să punem niște obiective. Am urmărit chiar și un psiholog de-al vostru, domnul Radu Leca, spunea acum vreo oră aici că e bine să le scriem. Pentru că în momentul în care scriem aceste obiective, ai mai multe șanse să le și execuți, să le realizezi. Pe cât dacă rămân doar în capul nostru, atunci șansele sunt mai mici. Despre astea și despre multe altele, găsiți în această carte modul de a alege un proiect, de a scrie niște obiective, de a transforma aceste obiective în părți din ce în ce mai mici și de a organiza până la nivel de activitate.
Recomandări
Iată aici sunt niște imagini de pe Via Transilvanica, unde anul acesta am fost cu niște prieteni, dar și de pe lângă Râmnicul Vâlcea, de pe undeva. Acesta este un asemenea obiectiv, un exemplu de obiectiv bine scris. Până la sfârșitul lunii martie să nu depășesc greutatea de 84 kg a fost un obiectiv al meu. Și ca să realizezi așa ceva, trebuie să îl spargi în părți din ce în ce mai mici: să fac măcar de două ori pe săptămână, cel puțin 30 de minute mișcare. Și aici își definește fiecare cum să facă mișcarea. De asemenea, doream să merg de cel puțin două ori într-o călătorie cu prietenii.
Să fac o vizită la medic, a fost ceva ce am amânat de multă vreme. Deci sunt mai multe componente ale sănătății .Chiar aș pune și un obiectiv pe cale de sănătate mentală. Pentru că iată că stresul și burnout-ul sunt din ce în ce mai prezente în viața noastră. Aceste obiective trebuie urmărite cu consecvență. Uneori mai exagerăm cu mâncarea, cu băutura, cu alte lucruri. Dar în general trebuie să avem o viziune unde vrem să ajungem.”, a declarat Marian Oprea, autor al „Călătorie prin managementul proiectelor”, pentru Aleph News.
Ce vă doriți de la 2025?
„Un obiectiv este să-mi mențin condiția fizică. Pentru că de aici rezultă multe beneficii. Desigur implică și multe riscuri. Implică și riscuri financiare și riscuri de sănătate. Știu, te accidentezi dacă mergi pe undeva. Dar ne așteptăm și la niște recompense ca să spun așa și acesta este un exemplu de risc pozitiv.
Acesta se mai numește oportunitate în managementul proiectelor și acest risc pozitiv este să fim într-o formă bună, să fim mai bine văzuți de prieteni, de cei cu care colaborăm, de angajatori sau de cine dorim noi. Să sperăm că toate aceste dorințe se vor îndeplini la fiecare dintre noi”, a mai declarat acesta.
Citește și
- Adrian Sârbu: În 2025, sparge „Ghinionul”. Prin vot. Nu lăsa blatul de la Guvernare să-ți dicteze viața
- Am intrat oficial în full Schengen. Românii vor trece granițele din zona de liberă circulație fără să se mai oprească la control
- Ungaria va pierde peste un miliard de euro din finanțarea UE până la sfârșitul anului 2025 din cauza nerespectării măsurilor anticorupție
Partenerii noștri