• Navigatorii români nu au voie să atingă uscatul din cauza pandemiei
  • Primesc alimentele standard și au internet doar în porturi
  • Sărbătorile pentru navigatori sunt simple și izolate

Te simți îngrădit din cauza carantinei? Hai să-ți arăt cum trăiesc navigatorii români în pandemie. Florin Piroși este plecat de 4 luni pe o navă de transport marfă. A ajuns în Golful Persic, India, China și Rusia. Dar… le-a văzut doar de pe vapor.

Florin Piroși: „Date condițiile pandemiei, viața navigatorului este extrem de izolată. Neavând accesul la uscat și a schimba mediul unde lucrezi și a vedea locuri, oameni în locurile în care te duci, creează o rutină asupra ta ca și individ”

Pandemia devine o problemă și în cazul contractelor. Pentru mulți dintre ei șederea pe vapor poate fi prelungită, iar la polul opus voiajul poate fi amânat.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Florin Peloși: „Schimburile de echipaj în plină pandemie sunt în continuare o problemă. S-au mai ameliorat în ultimele luni de când au început să apară testele și cele 72 de ore fereastră pe care le avem să putem pleca din țară, dar în continuare sunt mulți navigatori care așteaptă să plece și pe cealaltă parte sunt și mulți navigatori care așteaptă să facă schimburile de echipaj.”

Pe navă cu Florin mai sunt 16 români. Își mențin moralul cu fărâmele de internet pe care le prind când sunt în porturi și intră în legătură cu cei dragi. La Sărbători petrecute acasă nici nu îndrăznesc să vieseze. Și le petrec tot pe vapor.

Florin Peloși: „Nu se face nimic deosebit, luăm masa cu toții, încercăm să ne simțim cât de puțin ca acasă, iar apoi datoria față de vapor este primordială și trebuie să ne vedem în continuare de datoriile noastre aici.”

Nava pe care sunt îmbarcați românii transporta mărfuri generale cargo și tranzitează întraga lume.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!