Curcubeul e prezent la Iaşi chiar şi pe soare. Cum arată strada Lăpușneanu

  • Pe strada Lăpuşneanu din Iaşi sunt suspendate peste 150 de umbrele colorate.
  • Eduard Hristea, proprietar de cofetărie, a donat peste 100 de umbrele că să atragă oameni în zonă.
  • Oamenii pot dona umbrele, iar acestea le vor completa pe celelalte.

Nu-i aşa că sunt locuri frumoase la tine în oraş, dar parcă le lipseşte ceva? Aşa e pe strada Lăpuşneanu din Iaşi. Comercianţii din zonă, ajutaţi de autorităţi, i-au dat un plus de culoare cu peste 150 de umbrele multicolore, suspendate. Eduard Hristea este proprietarul unei cofetării de pe strada Lăpuşneanu şi donat peste 100 de umbrele, comandate de pe internet. La fel ca el, alţi 5 proprietari de afaceri din zonă au dat şi ei un mic ajutor. Nu doar comercianţii, ci şi trecătorii sunt încurajaţi să doneze umbrele, care vor fi apoi suspendate. Acestea vor rămâne pe pietonalul Lăpuşneanu până în decembrie. 

Eduard Hristea, proprietar cafenea: „Suntem de 14 ani pe această stradă şi dorim să o activăm, să vină oamenii să redescopere pietonalul 01.41 Încercăm să ne unim, să fim o echipă.”

Aurica Ichim, manager muzeul Municipal Regina Maria: „Ne îndeamnă la promenadă, la o întâlnire.06.37 Pot scrie mesaje  pe umbrelă şi atunci când se plimbă, să poată citi mesaje frumoase. Acum avem nevoie să ne transmitem mesaje de iubire, de iertare, de speranţă.”