• Tot mai mulți români se reorientează profesional și apelează la cursuri acreditate
  • Un astfel de curs durează, în medie, 3 luni

Tot mai mulți români se reorientează către alte job-uri, după ce s-au trezit fie că au intrat în șomaj tehnic, fie că nu mai au un loc de muncă.

Asta pentru că pandemia a afectat multe business-uri, dar și domenii întregi de activitate. Diana Olaru a revenit în țară, tocmai înainte de debutul pandemiei, după ani buni de muncă în domeniul reusurselor umane în Marea Britanie.

În țară, nu și-a putut găsi un loc de muncă în domeniu, așa că și-a schimbat socotelile și a investit într-un curs de reconversie profesională. Acum este stilist protezist.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Diana Olaru, stilist protezist: „Luna asta este una full. Mă gândeam ca anul viitor după ce terminăm cu construcția casei să deschid o școală de beauty în Buzău pentru că e cerere mare, aici nu prea există așa ceva.”

Mihaela Rotaru este fondatorul unei școli de formare și calificare profesională în domeniul înfrumusețării. Susține că peste 40% dintre cursanți vor să se reorienteze profesional tocmai din cauza crizei.

Mihaela Rotaru, fondator școală de cursuri Rotaru: „Sunt într-adevăr temători și chiar și cei care încă au un job își doresc să aibă o alternativă în cazul în care își vor pierde jobul. Foarte mulți vin și pentru a face un ban în plus, în weekend de exemplu. Avem foarte multe cazuri de cursante, corporatiste și în weekend fac acest lucru.”