• Certurile și dezacordurile fac parte din orice căsnicie.
  • Un cuvânt care poate afecta grav o căsnicie și poate provoca daune ireparabile, ar trebui să fie evitat de toate cuplurile căsătorite.
  • În unele situații, prin rostirea cuvântului divorț în toiul unei discuții, vrem să îl facem pe partener să tacă.

Certurile și dezacordurile fac parte din orice căsnicie. Oricât de mult ne-am iubi unul pe celălalt, la un moment dat ne enervăm și, sub efectul unei dispute, putem spune cuvinte pe care nu le credem cu adevărat. O vorbă urâtă ar trebui să fie evitată de toate cuplurile căsătorite.

În focul unei certuri, se întâmplă să spunem soțului/soției noastre lucruri pe care nu le gândim cu adevărat. Cu toate acestea, ar trebui să încercăm să ne controlăm, deoarece odată ce un cuvânt este spus, nu mai poate fi luat înapoi. Și de aceea, un cuvânt care poate afecta grav o căsnicie și poate provoca daune ireparabile ar trebui să fie evitat de toate cuplurile căsătorite. Este vorba despre cuvântul divorț și iată 3 motive pentru care nu ar trebui să îl rostești niciodată:

Este manipulator

În unele situații, prin rostirea cuvântului divorț în toiul unei discuții, vrem să îl facem pe partener să tacă. Speri că acest cuvânt incomod va pune capăt disputei și va merge în direcția bună (și vei evita viitoarele certuri). Dar aceasta este mare manipulare din partea ta, cu care poți obține ceea ce vrei în acel moment, dar problema încă există și va escalada” din nou la un moment dat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Există un sentiment de stres și anxietate

Atunci când îți ameninți” partenerul cu divorțul, ai impresia că îi dai un ultimatum și, sincer, nimănui nu-i plac ultimatumurile. Persoana căreia i se dă un ultimatum se simte încolțită de persoana care ar trebui să o iubească cel mai mult pe lume.

El poate ajunge la concluzia că este mai bine să se predea” într-o luptă, pentru că altfel riscă să vă piardă dragostea și, eventual, să pună capăt căsniciei voastre. Nesiguranța și instabilitatea unei căsnicii pot provoca, în cele din urmă, un sentiment constant de stres și anxietate.

Partenerul poate începe să se gândească la divorț

Indiferent de cât timp ați fost căsătoriți, cuvântul divorț nu ar trebui să facă parte din vocabularul vostru decât dacă intenționați cu adevărat să o faceți. Amenințarea cu divorțul nu este niciodată o modalitate bună de a rezolva problemele conjugale. Dacă folosiți cuvântul divorț în fiecare discuție, soțul ar putea începe să se gândească la divorț. Poate că nu credeți că veți divorța, dar poate deveni o realitate.

Amintiți-vă că o căsnicie bazată pe amenințări goale, manipulare și intimidare nu poate fi niciodată fericită și sănătoasă. Pentru a evita un astfel de scenariu, este important să discutați chiar și cele mai mici probleme și să le rezolvați din timp, înainte ca acestea să devină o mare problemă. Dezacordurile și opiniile diferite sunt o parte normală a oricărei relații, iar tolerarea diferențelor este una dintre regulile fundamentale pe care se bazează o căsnicie stabilă și puternică.