• Cercetătorii internaționali spun că masca ar fi mai eficientă decât izolarea în lupta cu virusul Sars-CoV-2
  • Măştile sunt esenţiale și ne-ar putea ajuta să facem coronavirusul să dispară în 50 de zile
  • E nevoie ca 90% dintre noi să poarte mască pentru a scăpa de epidemie

„Unde-s mulți, puterea crește“. Cercetătorii spun că dacă 90% din noi am purta mască, în maxim 50 de zile scăpăm de coronavirus. Studiul făcut de specialiști din Marea Britanie, Franţa, Hong Kong şi Finlanda îți arată importanţa purtării unei măşti, care ar fi mai benefică decât izolarea.

După ce au analizat îndeaproape izolarea, regulile distanţării sociale şi purtarea măştii, pornind de la situația că 1% din populaţie e infectată cu virus, dacă 80% din populaţie poartă masca, 60.000 de oameni ar muri după 500 de zile, în timp ce 180.000 ar muri dacă se aplică doar izolarea. Pe de altă parte, dacă doar 50% poartă masca bilanţul ar fi mult mai mare, iar răspândirea virusului ar deveni incontrolabilă.

Ce te va surprinde și mai mult e că dacă 90% din populaţie ar purta mască, virusul ar avea şanse mari să dispară după 50 de zile, asta cu condiţia să nu se aştepte prea mult pentru a adopta purtarea măştii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În schimb, cercetătorii mai spun că dacă masca nu e purtată şi se aplică doar regulile distanţării sociale, s-ar putea ajunge la un milion de morţi în Franţa.

Sursă foto: Profimedia