• Pe măsură ce se apropie Halloween-ul, tot mai mulți oameni se vor vedea chinuiți de coșmaruri după ce au vizionat filme de groază.
  • Halloween-ul este chiar după colț, ceea ce înseamnă că mulți oameni vor intra în spiritul acestui eveniment înfricoșător.
  • Iată de ce se întâmplă frecvent să ai coșmaruri după vizionarea unui film de groază, precum și câteva sfaturi simple pentru a le preveni.

Pe măsură ce se apropie Halloween-ul, tot mai mulți oameni se vor vedea chinuiți de coșmaruri după ce au vizionat filme de groază. Halloween-ul este chiar după colț, ceea ce înseamnă că mulți oameni vor intra în spiritul acestui eveniment înfricoșător.

Este unul dintre cele mai populare momente pentru a viziona emisiuni și filme înfricoșătoare, iar anul acesta aveți de unde alege, inclusiv horror-ul Smile, recent lansat, și Monster, de la Netflix, care dă fiori: The Jeffrey Dahmer Story (Povestea lui Jeffrey Dahmer) de la Netflix.

Dar, deși pot fi palpitante de urmărit, aceste tipuri de filme și emisiuni nu sunt lipsite de dezavantaje, mulți dintre noi având dificultăți în a dormi bine după vizionarea lor. Iată de ce este obișnuit să ai coșmaruri după ce te uiți la un film de groază, precum și câteva sfaturi simple pentru a le preveni.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dr. Katherine Hall, psiholog specializat în somn la Somnus Therapy, explică faptul că emoțiile intense pe care filmele de groază ni le provoacă pot duce la apariția coșmarurilor în pat.

„Coșmarurile sunt cauzate predominant de stres, iar filmele de groază sunt concepute special pentru a intensifica emoțiile. Acestea folosesc trucuri psihologice pentru a crea iluzii de suspans și pericol care provoacă stres și anxietate. Apoi aducem acest stres în pat cu noi, ceea ce face ca creierul nostru să nu se poată relaxa și să se deconecteze.”

Cu toate acestea, Dr. Hall a continuat să explice că filmele de groază pot contribui, de asemenea, la creșterea stării noastre de spirit, dacă puteți face față sentimentelor inițiale de stres.

Ea a adăugat: „Cei care se confruntă cu anxietate și traume pot simți că aceste temeri sunt intensificate, dar acesta este doar răspunsul organismului de a fugi sau de a lupta care este declanșat. Încercați să vă sprijiniți pe aceste sentimente, deoarece hormonii de bine, cum ar fi dopamina și serotonina, sunt, de asemenea, eliberați ca răspuns, ceea ce vă poate îmbunătăți starea de spirit după ce nervii s-au liniștit.”

Cum oprești coșmarurile după ce te-ai uitat la ceva înfricoșător?

Coșmarurile pot fi o experiență oribilă, dar există câteva modalități simple prin care le puteți preveni, putând în același timp să vizionați filme de groază.

Dr. Hall și experții în somn de la Happy Beds au împărtășit următoarele sfaturi:

Urmărește ceva mai vesel după aceea
Discută despre film cu prietenii
Evită stimulentele precum cofeina, zahărul și alcoolul
Fă o rugăciune înainte de culcare pentru a te relaxa.
Potrivit Dr. Hall, concentrarea pe altceva, cum ar fi o comedie sau o carte, după ce ai vizionat un film de groază, poate ajuta creierul să proceseze ceea ce tocmai ai urmărit și să descifreze cât de reală a fost amenințarea.

Vizionarea filmelor de groază mai devreme în timpul zilei, în loc de seara, poate ajuta, de asemenea, prin faptul că îi oferă creierului mai mult timp pentru a procesa filmul, iar corpului tău mai mult timp pentru a descompune adrenalina eliberată înainte de a merge la culcare.

La fel ca și acordarea unui timp mai îndelungat creierului pentru a procesa filmul, discuțiile cu prietenii pot ajuta la punerea lucrurilor în perspectivă și la convingerea că ceea ce tocmai ați văzut nu este real.

Când vine vorba de motivele pentru care ar trebui să evitați stimulentele, Dr. Hall explică: ” Stimulentele, cum ar fi cofeina, zahărul și alcoolul, pot crește ritmul cardiac și pot intensifica sentimentele de frică sau de pericol. ”

„Evitând să le consumi noaptea, șansele de anxietate indusă de groază sunt reduse semnificativ.”

Pentru a vă liniști pentru seară, Dr. Hall sugerează, de asemenea, să vă turnați o cană din băutura caldă liniștitoare preferată, să ascultați muzică liniștitoare sau să meditați pentru a calma sufletul și a pregăti mintea pentru o noapte de somn liniștit.