• De multe ori bărbații care își vopsesc părul ajung să arate caraghios.
  • Bărbații se vopsesc de cele mai multe ori cu vopsea de femei.
  • Eduard Dăbîcan recomandă mersul la salon și vopseaua specială.

De multe ori bărbații care își vopsesc părul arată caraghios. Motivul e că se vopsesc acasă, cu vopsea din comerţ destinată femeilor şi stau prea mult cu ea – asta spune unul dintre cei mai buni stilişti din România, Eduard Dăbîcan, care vine şi cu sfaturi:

„Hai să ne uităm pe imagini să vedem cum arată. Plecând de la cum arată natural primul lucru care ne atrage atenţia este că este foarte închis pe lungime unde are o rădăcină mai portocalie, aia e din aplicări suprapuse unde pigmenutul s-a închis foarte tare pe lungime. Cred că e făcut acasă.

Din nou o culoare extrem de închisă, vospea cumpărată din magazin şi aplicată acasă. Chiar dacă optează pentru o culoare făcută acasă, să ia o culoare neutră, aproape de culoare lor naturală. Tehnic vorbind culorile naturale sunt de la 1 la 10 şi în general ca şi sfat nu mai alegeţi 1, mergeţi pe o culoare care are la bază 4, ca să fie mai natural.” a spus stilistul.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Eduard Dăbîcan a mai adăugat că: „Majoritatea nu ştiu ce înseamnă vopsea. În momentul în care se colorează părul se oxidează melanina naturală, tehnic vorbind atunci când aplici o culoare pe păr, odată ce se degradează de la soare, de la vânt, începe să apară roşie, portocalie şi atunci brusc avem pe stradă bărbaţi fosforescenţi.

„Cum ar putea să evite dezastrele? Ar putea să folosească nişte produse care să nu modifice melanina naturală. Ceea ce înseamnă că ar trebui să folosească o colorare semi-permanentă. Încă un sfat, timpul de acţionare este foarte important. Dacă pun culoarea şi stau foarte mult cu ea, va ieşi mai închisă şi în timp la soare se va înroşi. Timpul de acţionare să fie mai scurt şi aplicările mai rare.” îi sfătuiește Eduard Dăbîcan.