• Toamna aduce cu ea frumusețea frunzelor care se schimbă, dar și consecințele: frunzele căzute.
  • Acest proces este o parte a naturii pe care Britannica o descrie ca fiind un act de autoconservare.
  • Deși pare că vântul suflă frunzele din copaci, acestea cad de fapt ca urmare a unui proces declanșat de temperaturile mai scăzute.

Toamna aduce cu ea frumusețea frunzelor care se schimbă, dar și consecințele: frunzele căzute. Acest proces este o parte a naturii pe care Britannica o descrie ca fiind un act de autoconservare. Deși pare că vântul suflă frunzele din copaci, acestea cad de fapt ca urmare a unui proces declanșat de temperaturile mai scăzute.

Când începe acest proces, copacii reduc cantitatea de clorofilă din frunze, ceea ce face ca verdele să se piardă din ele. De asemenea, copacii încetează să mai furnizeze apă și alți nutrienți frunzelor. Acest proces natural are ca rezultat nuanțele aurii și roșii ale sezonului de toamnă. Ca o etapă finală, copacul începe să dezvolte un strat protector între ramură și frunză, ceea ce face ca frunza să cadă pe măsură ce copacul intră în faza de repaus.

Greblarea frunzelor este aproape la fel de comună ca și căderea frunzelor, dar poate că nu ar trebui să fie. Mulți cred că frunzele nu ar trebui să fie greblate deloc, deoarece este dăunător pentru mediu, potrivit National Wildlife Federation (NWF).

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

FRUNZELE OFERĂ UN ÎNGRĂȘĂMÂNT NATURAL

NWF raportează că frunzele sunt de fapt bune pentru mediu în mai multe moduri. În primul rând, ele sunt un îngrășământ natural și nu costă nimic. Un strat de frunze previne apariția buruienilor și oferă un îngrășământ excelent pe măsură ce frunzele se descompun oriunde cad.

Dacă pui frunze în răsadnițe de flori sau în grădini, acestea pot ajuta la menținerea solului umed pentru următorul sezon de creștere. În plus, dacă pui frunze în grădină, probabil că nu va trebui să o fertilizezi la fel de des. De asemenea, poți adăuga frunze la grămada de compost, dacă ai una. Cel mai bun mod de a profita la maximum de frunzele căzute în curte este să le tai cu o mașină de tuns iarba. În acest fel, iarba nu va fi afectată și va beneficia în continuare de beneficiile nutriționale ale frunzelor în descompunere. Cel mai bun moment pentru a le tăia este atunci când acestea sunt uscate, conform Gardening Know How.

FRUNZELE CĂZUTE REPREZINTĂ UN ECOSISTEM

Un alt motiv pentru care nu ar trebui să greblezi frunzele este acela că acestea contribuie la supraviețuirea altor animale din natură. O pătură de frunze este, în esență, propriul său ecosistem, potrivit NWF. O mulțime de creaturi, inclusiv veverițe, broaște și șoareci, își pot face un cămin dintr-o grămadă de frunze în timpul iernii. Alte specii, cum ar fi fluturii și moliile, își depun ouăle pe frunzele căzute, care își vor petrece lunile de iarnă pe ele până la momentul ecloziunii, primăvara.

De asemenea, frunzele reprezintă pentru multe păsări o sursă de hrană. De fapt, aproximativ 96% dintre păsările din curțile noastre se bazează pe ouăle de insecte menționate mai sus pentru a-și hrăni puii. Unele păsări chiar hibernează în frunze. Serviciul Forestier al Departamentului de Agricultură al SUA explică faptul că, în timpul temperaturilor friguroase din timpul iernii, liliecii roșii din est se retrag în frunzele de pe sol pentru a se încălzi.