• Majoritatea oamenilor de aici au un copil care s-a retras complet din societate și au venit să învețe singuri cum este să fii izolat de lume.
  • Tinerii singuratici precum copiii acestor rezidenți sunt denumiți hikikomori, un termen inventat în Japonia în anii 1990 pentru a descrie retragerea socială severă în rândul adolescenților și adulților tineri.
  • Programul include trei zile într-o instituție din Hongcheon-gun, provincia Gangwon, unde participanții petrec timp într-o cameră care reproduce o celulă de izolare.

Singurul lucru care leagă fiecare cameră minusculă de la Fabrica de Fericire de lumea exterioară este o gaură de alimentare în ușă, scrie BBC.

În aceste celule, care nu sunt mai mari decât un dulap de magazin, nu sunt permise telefoane sau laptopuri, iar locuitorii lor au drept companie doar pereții goi. Rezidenții pot purta uniforme albastre de închisoare, dar nu sunt deținuți – ei au venit la centrul din Coreea de Sud pentru o experiență de detenție”.

Majoritatea oamenilor de aici au un copil care s-a retras complet din societate și au venit să învețe singuri cum este să fii izolat de lume.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Celulă de izolare

Tinerii singuratici precum copiii acestor rezidenți sunt denumiți hikikomori, un termen inventat în Japonia în anii 1990 pentru a descrie retragerea socială severă în rândul adolescenților și adulților tineri.

Anul trecut, un sondaj realizat de Ministerul Sănătății și Protecției Sociale din Coreea de Sud în rândul a 15 000 de tineri cu vârste cuprinse între 19 și 34 de ani a arătat că peste 5% dintre respondenți se izolau.
Dacă această cifră este reprezentativă pentru întreaga populație a Coreei de Sud, aceasta ar însemna că aproximativ 540 000 de persoane se află în aceeași situație.

Începând cu luna aprilie, părinții au participat la un program de educație parentală de 13 săptămâni finanțat și gestionat de organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) Korea Youth Foundation și Blue Whale Recovery Centre.

Scopul programului este de a-i învăța pe oameni cum să comunice mai bine cu copiii lor. Programul include trei zile într-o instituție din Hongcheon-gun, provincia Gangwon, unde participanții petrec timp într-o cameră care reproduce o celulă de izolare.

Închisoare emoțională

Fiul lui Jin Young-hae se izolează în dormitorul său de trei ani. Dar, de când a petrecut ea însăși o perioadă de izolare, doamna Jin (nume fictiv) înțelege puțin mai bine „închisoarea emoțională” a tânărului ei de 24 de ani.

M-am întrebat cu ce am greșit… este dureros să te gândești la asta”, spune femeia în vârstă de 50 de ani. Dar pe măsură ce am început să reflectez, am dobândit o anumită claritate”.

Relații interpersonale

Deși Park încă se luptă să ajungă la fiul ei, a început să înțeleagă mai bine sentimentele acestuia prin intermediul programului de izolare.

Mi-am dat seama că este important să accept viața copilului meu fără a-l forța să intre într-un anumit tipar”, spune ea. Cercetările efectuate de Ministerul Sănătății și Protecției Sociale din Coreea de Sud sugerează că există o varietate de factori care îi determină pe tineri să se izoleze.

Conform sondajului realizat de minister în rândul tinerilor între 19 și 34 de ani, cele mai frecvente motive sunt

  • dificultăți în găsirea unui loc de muncă (24,1%)
  • probleme cu relațiile interpersonale (23,5%)
  • probleme familiale (12,4%)
  • probleme de sănătate (12,4%)

Coreea de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale sinuciderilor din lume, iar anul trecut, guvernul său a prezentat un plan pe cinci ani menit să abordeze această problemă. Miniștrii au anunțat că vor exista controale de sănătate mintală finanțate de stat pentru persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani la fiecare doi ani.

Citește și