• Este suficient să urmărești un singur film care prezintă orgasmul feminin pentru a avea o idee generală și a înțelege cum ar trebui să se comporte femeile în timpul sexului.
  • Cercetătorii au rugat 71 de femei active sexual, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, să își detalieze obiceiurile vocale în timpul sexului.
  • Se pare că femeile nu simt nevoia să țipe și să urle atunci când primesc plăcere, ci o fac în primul rând pentru plăcerea bărbatului.

Este suficient să urmărești un singur film care prezintă orgasmul feminin pentru a avea o idee generală și a înțelege cum ar trebui să se comporte femeile în timpul sexului. De la scenele din „Sex and the City” și până la noua nebunie „Fifty Shades of Grey”, toate înfățișează femeile în extaz într-un singur fel – tare! Gemând neîncetat de plăcere. Dar este aceasta o marcă înregistrată a cinematografiei sau există ceva atrăgător în ceea ce privește sexul real și zgomotos? Se pare că și experții s-au întrebat același lucru, pentru că au fost realizate mai multe sondaje pe această temă.

Una dintre ele este Universitatea din Leeds. În cadrul acestuia, cercetătorii au rugat 71 de femei active sexual, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, să își detalieze obiceiurile vocale în timpul sexului.

Din răspunsurile primite a reieșit clar că femeile fac zgomot în timpul sexului, dar nu neapărat atunci când au orgasm. De fapt, a reieșit că 66% dintre ele gemeau pentru a grăbi orgasmul partenerului lor, iar 87% o făceau pentru a-i da mai multă încredere. Se pare că femeile nu simt nevoia să țipe și să urle atunci când primesc plăcere, ci o fac în primul rând pentru plăcerea bărbatului. Unele femei au răspuns chiar că sunt zgomotoase în timpul sexului din cauza plictiselii și a disconfortului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Dar sunt oare gemetele femeilor cu adevărat destinate doar urechilor și orgoliilor bărbaților?

„Nu există prea multe cercetări în acest sens”, explică Kristen Mark, cercetător la Universitatea Indiana.„Dar suntem în mod constant bombardați de imagini media care sugerează că gemetele puternice sunt asociate cu orgasmele și plăcerea sexuală. Așadar, există o logică în strategia gemetelor false, deoarece bărbații au fost condiționați să facă o legătură între gemete și orgasme.”

Desigur, atunci când te prefaci că ai un orgasm, nu câștigi nimic: „Dacă te prefaci că ai un orgasm, îi spui partenerului tău că se descurcă bine, iar el nu se descurcă de fapt”, explică sexologul Patty Brisbane. „Folosește gemetele pentru a arăta că te bucuri și că simți plăcere, nu pentru a ascunde contrariul.”

Indiferent dacă gemetele sunt false sau nu, femeile nu sunt singurele primate care vorbesc tare în timpul sexului. Cercetătorii au descoperit că babuinii femele folosesc anumite sunete specifice pentru a indica faptul că sunt la ovulație. Tonul acestor sunete crește dacă se împerechează cu masculi de rang superior. Să lăsăm maimuțele deoparte și să ne întoarcem la noi.

Potrivit experților, asocierea pelviană dintre gemete și plăcere poate fi folosită pentru a vă îmbunătăți viața sexuală. Gemând mai tare și mai seducător, îi poți arăta partenerului tău exact ceea ce îți place. În plus, nu toate femeile scot sunete pentru a-i oferi plăcere partenerului lor, unele o fac în întregime pentru ele însele.

„Poate că gemetele puternice le excită pe unele femei și le ajută să obțină plăcere”, spune Kristen Mark.„Cred că sunt multe femei care au nevoie să fie mai zgomotoase pentru a ajunge la orgasm. Astfel, se apropie de punctul culminant, dar este posibil ca acest lucru să se întâmple în câteva faze diferite – o femeie poate fi foarte zgomotoasă la început, iar apoi, când este chiar la limită, să tacă complet”, adaugă Patty Brisbane.

„Încrederea sexuală depinde de ambele părți. De aceea, bărbații nu ar trebui să se limiteze la un „mârâit” scurt la sfârșit. Și nu este vorba de a te preface sau de a face ceva ce nu vrei să faci, ci de a te dedica momentului și de a fi în sincronizare cu partenerul tău.” Concluzia este că putem fi cu toții un pic mai zgomotoși atunci când avem chef.