- De ieri, 22 august, trăim „pe datorie“ până la sfârşitul anului.
- Omenirea a consumat toate resursele pe care natura le poate regenera într-un an.
- În 1970, data la care consumam toate resursele naturale regenerabile într-un an era stabilită la 29 decembrie.
De ieri, 22 august, trăim „pe datorie“ până la sfârşitul anului. Omenirea a consumat toate resursele pe care natura le poate regenera într-un an.
Advertisment
Pandemia a redus perioada la care cercetătorii stabilesc data cu mai bine de trei săptămâni. În 2019, consumasem deja resursele regenerabile încă de pe 29 iulie. Potrivit The Guardian, cercetătorii sunt de părere că cele trei săptămâni prin care am reuşit să creştem perioada şi să ne mai păstrăm unele resurse naturale este datorată faptului că am stat în case şi am redus activitatea.
Totuşi, rata de consum este una extrem de mare. Cercetătorii de la Global Footprint Network, care fac acest studiu în fiecare an, sunt de părere că la ritmul actual am mai avea nevoie de echivalentul a 1,6 planete. Diferenţa de trei săptămâni dintre 2019 şi 2020 este totuşi cea mai mare diferenţă de la an la an din 1970, de când se realizează studiul.
Recomandări
În 1970, data la care consumam toate resursele naturale regenerabile într-un an era stabilită la 29 decembrie. Cu alte cuvinte, eram într-un echilibru cu planeta şi consumam exact cât aveam nevoie.
- Cum te pregătești pentru sezonul de schi? Tunurile de zăpadă sunt gata pentru weekend
- CPI a emis un mandat de arestare pentru Netanyahu. Cât de influențate vor fi războaiele din Gaza și Liban
- Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
- FOTO. Actrița Ana de Armas a fost fotografiată în timp ce se săruta cu Manuel Anido Cuesta, fiul vitreg al președintelui din Cuba
- Biden spune că mandatul de arestare al lui Benjamin Netanyahu este „revoltător”. „Orice ar implica CPI, nu există nicio echivalență”
Partenerii noștri