• Rusia își consolidează prezența militară în orașul Mariupol, capturat, prin construirea unei mari baze militare.
  • Noul complex, în formă de U, se află în apropierea centrului orașului.
  • Pe acoperiș se poate vedea steaua roșie a armatei ruse și însemnul: „De la armata rusă pentru oamenii din Mariupol” .

Rusia își consolidează prezența militară în Mariupol, capturat, prin construirea unei baze militare uriașe, arată fotografii din satelit publicate de Maxar, potrivit BBC.

Noua bază în formă de U se află aproape de centrul orașului. Pe acoperiș se poate vedea steaua roșie a armatei ruse și însemnul: De la armata rusă pentru oamenii din Mariupol” .

FOTO – Captură de ecran BBC

Forțele Rusiei au asediat orașul timp de aproape trei luni la începutul anului, iar oficialii ucraineni au estimat că aproximativ 25.000 de civili au fost uciși în bombardamente, în timp ce ONU a confirmat moartea a 1.348 de civili, dar a declarat că numărul real al morților a fost probabil cu câteva mii mai mult” .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Imagini ale cimitirului orașului par să arate că acesta este extins. Trupele rusești au scos cadavrele din clădirile distruse în ultimele luni și le-au dus la înmormântare. Luna trecută, o analiză a imaginilor obținute de BBC Panorama a sugerat că în cimitir au fost săpate 1.500 de noi morminte.

Un ecran mare de protecție a fost, de asemenea, ridicat în jurul rămășițelor teatrului orașului, unde se crede că sute de oameni au murit după ce forțele ruse l-au lovit cu rachete pe 18 martie. Atacul – pe care Amnesty International l-a numit „crimă de război clară” din partea Rusiei – a lăsat locul în ruine.

Oficialii ucraineni estimează că până la 90% din infrastructura orașului a fost lăsată în ruine de bombardamentul rusesc, iar noile imagini sugerează că Moscova a început să demoleze multe dintre clădirile rezidențiale.

Orașul este important din punct de vedere strategic pentru Rusia, făcând parte din „podul său terestru” care leagă Rusia de Crimeea anexată.