• Guvernul îi îndeamnă pe oameni să lase deoparte tradițiile „occidentale” cu ocazia Zilei Îndrăgostiților și să sărbătorească, în schimb, îmbrățișând vacile sacre ale țării.
  • 14 februarie a fost declarată Ziua îmbrățișării vacilor, iar oamenii sunt încurajați să îmbrățișeze aceste animalele.
  • O mare parte din retorica anti-Valentine vizează femeile, susținând că sărbătoarea încurajează promiscuitatea feminină și comportamentul vulgar.

Guvernul indian îi îndeamnă pe oameni să lase deoparte tradițiile „occidentale” cu ocazia Zilei Îndrăgostiților și să sărbătorească, în schimb, îmbrățișând vacile sacre ale țării, potrivit The Guardian.

14 februarie a fost declarată Ziua îmbrățișării vacilor, iar oamenii sunt încurajați să îmbrățișeze aceste animalele. Vacile sunt considerate sfinte în hinduism, religia majoritară din India, și sunt văzute ca animale sacre în toată țara.

Potrivit declarației guvernului, îmbrățișarea unei vaci „va aduce bogăție emoțională” și „va crește fericirea individuală și colectivă” .

Ziua îmbrățișării vacilor este menită să alunge tradițiile occidentale, care au înlocuit tradițiile mai vechi din India.

În ultimul deceniu, pe măsură ce economia Indiei a crescut, Ziua Îndrăgostiților a devenit o sărbătoare din ce în ce mai populară în rândul tinerilor, impulsionată de campanii de marketing cu buchete de flori, ursuleți și cadouri în formă de inimă.

Dar, pe măsură ce o formă mai puternică a politicii naționaliste hinduse a pus stăpânire în India, sărbătorile și tradițiile occidentalizate precum Ziua Îndrăgostiților au stârnit reacții negative care susțin că astfel de sărbători promovează valori „corupte” .

Grupuri de dreapta, care s-au implicat adesea în supravegherea morală a femeilor, au atacat magazinele care vând felicitări și decorațiuni pentru Valentine’s Day și au vizat cupluri văzute ținându-se de mână.

O mare parte din retorica anti-Valentine vizează femeile, susținând că sărbătoarea încurajează promiscuitatea feminină și comportamentul vulgar.

Ziua îmbrățișării vacilor este cea mai recentă inițiativă a guvernului partidului naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP), condus de prim-ministrul, Narendra Modi, de a face din venerația vacii o politică la nivel național.