• Ucigașul celebrului leu Cecil a stârnit din nou furie.
  • Dentistul american Walter Palmer a ucis anul trecut un berbec sălbatic protejat, după doar 4 ani de la moartea lui Cecil.
  • Vânătorul amator ar fi plătit 80.000 de lire sterline pentru a lua viața animalului, fiind ajutat de ghizii locali din Mongolia.

Dentistul american care l-a ucis pe leul Cecil este acuzat că a vânat un alt animal sălbatic pe cale de dispariție. Se pare că Walter Palmer a ucis un berbec protejat în Mongolia, plătind aproximativ 80.000 de lire sterline ghizilor locali pentru a-l vâna, scrie The Independent.

Vânătorul amator, care a provocat furie la nivel mondial când l-a împușcat mortal pe celebrul Cecil în urmă cu cinci ani, a fost identificat într-o fotografie, alături de încă un bărbat, cu cadavrul animalului. Este vorba de cel mai mare berbec sălbatic din lume, specia Altai argali.

În imaginea postată pe social media cei doi apar alături de prada lor, în timpul unei călătorii în Asia, dar fețele acestora sunt decupate. Actorul și activistul pentru viața animalelor sălbatice Peter Egan i-a numit „depravați“ pe ucigași după ce a văzut fotografia.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Specia ucisă de dentist anul trecut e pe cale de dispariție și protejată prin lege

Potrivit WWF (World Wide Fund – Fundația Mondială a Naturii, trad.), specia Altai argali este protejată de legea mongolă, iar vânatul ei este interzis. La nivel internațional, specia este clasificată oficial la cele pe cale de dispariție.

Dentistul a călătorit în Mongolia în august anul trecut, scrie Daily Mirror, publicație care i-a identificat pe cei doi bărbați drept Walter Palmer și prietenul său Brent Sinclair. Se spune că și-au urmărit prada în munți cu ajutorul ghizilor locali. Publicația mai notează că cei doi bărbați călătoresc prin lume împreună pentru a ucide animale pentru distracție. Se crede că berbecul, „o specie de sex masculin în vârstă“, a fost ucis cu o săgeată.

Walter Palmer, călăul leului Cecil în 2015

Îți reamintesc că Walter Palmer ar fi plătit 32.000 de lire sterline ghizilor din Zimbabwe în iulie 2015 pentru a-l putea ucide pe Cecil. El l-a împușcat cu un arc și o săgeată. Dentistul a spus mai târziu că dacă ar fi știut că era vorba despre o specie importantă, nu ar fi ucis leul.