• New York-ul este invadat de șobolanii flămânzi care se plimbă nestingherit printre oameni.
  • Mai mulți antreprenori au solicitat autorităților orașului să ia măsuri pentru a scăpa de rozătoare.
  • Proprietarul unui restaurant din Manhattan îți povestește cum un client s-a trezit cu un pui de șobolan pe pantof.

New York-ul începe să-și revină după pandemia de coronavirus, însă redeschiderea restaurantelor este umbrită de un noul pericol – șobolanii, scrie The Guardian.

După o perioadă lungă în care și-au ținut localurile închise, acum proprietarii se plâng că au fost invadați de guzganii flămânzi. Din cauza pandemiei, rozătoarele s-au putut plimba în voie pe străzi și s-au înmulțit. Prin urmare, au început să lupte pentru resturile rămase și chiar să se mănânce între ele.

Terasele din New York s-au redeschis din 22 iunie, însă oamenii nu mai pot sta liniștiți la masă din frica unui șobolan care le-ar putea trece printre picioare.

Giacomo Romano, proprietarul unui restaurant italian din Manhattan, spune că șobolanii dintr-un parc din apropiere „hărțuiesc” clienții. „Aseara, un client s-a trezit cu un pui de șobolan agățat de pantof. Vă puteți imagina reacția lui”. Romano și alți antreprenori au solicitat oficialilor orașului să ia măsuri pentru a scăpa de șobolani.

De la începutul pandemiei, SUA au raportat peste 3,18 milioane de cazuri cu coronavirus.