• Atașamentul față de un fost dispare abia după 8 ani.
  • Persoanele anxioase trec mai greu peste fostele relații.
  • Contactul cu fostul împiedică procesul de vindecare.
  • Relațiile noi nu te ajută să-ți uiți fostul mai repede.
  • Dacă păstrezi pozele cu fostul, îți vei aduce aminte mereu de el.

Durează mai mult să uiți o iubire nereușită decât să termini școala generală. Poți să-i ștergi și numărul, poți să rupi și pozele de amintiri tot nu scapi. Despărțirile nu se uită peste noapte. Oamenii pe care i-ai iubit nu dispar pur și simplu din din viața ta – poate să dureze maxim 8 ani ca atașamentul emoțional față de un fost partener să dispară complet. Diferențele sunt mari de la om la om. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au făcut un studiu pe mai mulți americani care au ieșit din relații serioase.

Personalitatea și felul în care s-a terminat relația influențează puternic procesul de „vindecare”. Persoanele anxioase suferă cel mai mult.. Se agață mai greu, se desprind și mai greu. Rămân emoțional conectați la relațiile anterioare. Contactul constant cu fostul prin mesaje, întâlniri, apeluri „doar ca prieteni”, întârzie tranziția. Fostul nu devine „un om ca oricare altul”, ci rămâne „acel cineva”.

Relațiile noi nu par să schimbe mare lucru. Prezența unui nou partener nu-ți face sentimentele pentru fostul tău să să dispară. Unul dintre cele mai importante blocaje sunt amintirile digitale. Fotografiile salvate „pentru că erau frumoase”, mesajele păstrate „pentru că însemnau ceva” sau capturile de ecran te afectează. Dacă ștergi doar o parte și mai păstrezi câteva poze, atunci rămâi blocat între trecut și prezent.

Recomandări

ARE UCRAINA ALEGERI?
„TOO MUCH WINNING”
TURCIA SE LUPTĂ CU PRESA
FUGA DE RECRUTARE
TRUMP: 100% LUAM GROENLANDA
CUM ÎL VĂD ROMÂNII PE TRUMP?

Citește și