• Cel puţin 7 persoane şi-au pierdut viaţa pe insula grecească Evia, lovită de inundaţii devastatoare în weekend.
  • Salvamontiștii caută o persoană dispărută.
  • Ploile torențiale au lăsat zeci de oameni din Evia sub cerul liber.
  • În stațiunea Bourtzi, viitura a răsturnat autoturisme și a distrus terasele.

Ploile torențiale au făcut prăpăd în Grecia. În urma inundațiilor devastatoare, cel puțin 7 persoane au murit. Trei dintre victime, inclusiv un bebeluș, au fost găsite în satul Politika și alte patru în satul Amfithea și în zona Bourtzi din centrul Evia, anunță pompierii.

Salvamontiștii căutau acum o persoană dispărută. Mulţi alţii au rămas izolați în case sau în mașini. Serviciul de pompieri a trimis un elipoter în Evia pentru a salva oamenii care au urcat pe acoperișurile caselor pentru a supraviețui.

„Suntem în noroi de la șase dimineața. Nu putem face nimic, m-am urcat pe masă pentru a mă salva. Am fost singur ”, spune un locuitor din Bourtzi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În stațiunea Bourtzi, viitura a răsturnat autoturisme și a distrus terasele. Zeci de oameni au rămas sub cerul liber. O parte din drumul de coastă a fost luat de ape, iar restul e acoperit de resturi și de nămol.

„Ne confruntăm cu fenomene pe care nu le-am mai experimentat până acum”, spune ministrul adjunct al Protecției Civile, Nikos Hardalias, care a vizitat zona.