Din culisele bucătăriei regale. Uite ce mănâncă Regina Elisabeta într-o zi și care e alimentul ei preferat

Din culisele bucătăriei regale. Uite ce mănâncă Regina Elisabeta într-o zi și care e alimentul ei preferat Sursă foto: Profimedia
  • Fostul bucătar al Reginei, Darren McGrady, a dezvăluit ce îi place suveranei Marii Britanii să mănânce
  • El a mărturisit și de câte ori mănâncă Regina Elisabeta într-o zi
  • Toate detaliile au fost dezvăluite de Darren McGrady, în cartea sa „Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen“
  • Darren McGrady a fost bucătarul personal al Reginei între 1982 și 1993

Cu o echipă de bucătari de talie mondială și acces la cele mai bune alimente, ai fi crezut că mesele sunt întotdeauna prestigioase în gospodăria Windsor.

Însă acum, fostul bucătar al Reginei, Darren McGrady, a tras cortina și a dezvăluit ce îi place suveranei Marii Britanii să mănânce și care sunt alimentele pe care nu le vrea la cină, după ce, în urmă cu ceva timp, a vorbit despre băuturile ei preferate, scrie The Independent. Toate detaliile au fost dezvăluite de Darren McGrady, în cartea sa „Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen“.

Ești curios de câte ori mănâncă Regina într-o zi?

Are patru mese pe zi, dar mănâncă porții mici la fiecare din ele. La micul dejun, preferă lucrurile simple – de obicei, o simplă ceașcă de ceai și biscuiți, urmată de un castron de cereale. 

La prânz servește pește la grătar, cu spanac sau dovlecei sau un banal pui la grătar cu salată – o opțiune cu conținut scăzut de carbohidrați.

Apoi, după-amiaza, Regina își bea ceaiul. Îți mai spun un secret: are întotdeauna biscuiți pe care îi mănâncă cu gem și budincă – pune gem mai întâi.

Care sunt alimentele preferate ale Reginei?

Se pare că regina are o afinitate deosebită pentru creveți: „Sunt gătiți și marinați într-un unt secret picant. Și apoi Regina îi servește cu pâine prăjită caldă“.

Regina se mulțumește cu porții mici de mâncare sărată, dar McGrady spune că este o pofticioasă când vine vorba de dulciuri: „Orice am pus în meniu cu ciocolată ea a ales“.

Îți mai dezvălui că una dintre plăcerile vinovate ale Reginei, pe vremea bucătarului McGrady, era un sandviș croque monsieur, cu Gruyère topit, șuncă și ouă bătute.

Care este cea mai importantă masă la Palat?

McGrady spune că cea mai populară masă a săptămânii a fost întotdeauna cea de vineri – fish and chips: „Toată lumea adora fish and chips“. Încă ceva. Regina voia ca peștele să aibă crustă de pesmet panko, mai degrabă, decât aluat tradițional.

Dar cealaltă masă cea mai apropiată de inima Reginei nu este una pentru oameni, ci cea pentru câinii corgi ai ei. McGrady a spus: „Unul dintre lucrurile care m-au șocat cu adevărat când am fost angajat ca bucătar al reginei a fost că nu pregăteam banchete pentru regi, regine și președinți. Tocam de fapt carne de vită, ficat și pui pentru cățeii corgi ai Reginei. Am aflat mai târziu că a fost una dintre cele mai importante mese ale zilei pentru ea“.

Există alimente pe care Regina nu le place?

Reginei nu îi plac aromele puternice, precum usturoiul și ceapa: „Reginei nu îi place usturoiul… nu l-am folosit niciodată la Palatul Buckingham. Puteai să faci un stroganoff de vită, dar nu îi plăcea să pui boia acolo“.

Regina mănâncă pentru a trăi, în timp ce prințul Philip trăiește pentru a mâncaDarren McGrady, bucătarul personal al Reginei între 1982 și 1993