• Vârsta nu mai contează pentru cei care vor să-și refacă viața
  • Speranța de viață și independența financiară sunt câteva dintre motive
  • Vârsta celor care divorțează crește tot mai mult și în România

„Niciodată nu e prea târziu” e o regulă care se aplică și în cazul divorțurilor. Bill Gates, care va fi din nou burlac, la 65 de ani, e cel mai bun exemplu.

Există și un nume pentru așa ceva – divorțul de diamant. E, practic, opusul nunții de aur. Și e un fenomen în creștere în Statele Unite, Canada, Japonia, Australia, India sau Marea Britanie. Oamenii au curaj să-și refacă viața pentru că trăiesc mai mult, pentru că sunt independenți financiar și pentru că să divorțezi nu mai e o rușine. Trendul se vede și în România.

Doamnă, domn, 56, 59 de ani, au luat decizia să divorţeze în această perioadă pentru că fiica lor a terminat facultatea, au încheiat cheltuielile, legate de lucru acesta şi şi-au dat seama că de fapt acesta era singurul lucru care îi mai ţinea împreună. Am avut şi domni şi doamne mai în vârstă, chiar la 70 de ani. Au spus : viaţa e prea scurtă. Vrem să trăim, vrem să ne bucurăm, până la urmă nu mai avem timp de pierdut”, a explicat Bianca Brândușa, psiholog.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dacă părţile au fost căsătorite timp de mai bine de 20 de ani, acest soţ care este în culpă poate fi obligat la plata unei prestaţii compensatorii, diferenţa de trai dintre viaţa pe care a dus-o în timpul căsătoriei şi viaţa pe care o are acum, după divorţ”, afirmă avocatul Ramona Șerban.