• Doi lei s-au căsătorit de Ziua Îndrăgostiților.
  • Luana și Inti Kimba sunt lei africani și locuiesc în Peru de cinci ani.
  • Ideea îngrijitorilor a fost să îi aducă împreună pe lei pentru a se reproduce.

Grădina Zoologică Huachipa din Lima a sărbătorit Ziua Îndrăgostiților cu căsătoria simbolică a unui cuplu de lei albi. Luana și Inti Kimba sunt lei africani născuți în captivitate și locuiesc în Peru de cinci ani. Până acum, leii nu au avut pui,
dar îngrijitorii speră că dacă stau împreună situația se va schimba.

Astăzi, de Ziua Îndrăgostiților, am avut o căsătorie simbolică a unui cuplu de lei albi. Au vreo cinci ani, se cunosc de mici, nu sunt familie, și sperăm că de astăzi, ei se pot reproduce într-un mod sănătos și controlat în cadrul unităților”, a spus Celia Diaz, șefa Departamentului de Educație al grădinii zoologice.

Evenimentul a atras mulți spectatori. Când a auzit de căsătoria a doi lei, Zoila a ținut deapărat să fie la grădina zoologică. Sute de oameni au participat la această nuntă neobișnuită.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Am venit doar pentru că am văzut că este nunta leului și a leoaicei. Mi-a s-a părut foarte distractiv, așa că am decis să venim astăzi la Grădina Zoologică”, a transmis Zoila Escabedo, vizitator.

Până în prezent, leii nu s-au reprodus, dar ideea este de a-i aduna într-o zonă în care să poată trăi împreună și să aibă pui. Patru tigri albi din Bengal s-au născut în captivitate la grădina zoologică Huachipa, dar niciun leu până acum.